1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Terörist afçısından af istemeyiz!
Terörist afçısından af istemeyiz!

Terörist afçısından af istemeyiz!

Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca Sezer'e ağır göndermeler yaptı: "300 teröristi affedenden af istemiyoruz"

A+A-

Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca, Kartal H Tipi Cezaevi'nden Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'ne nakledilen kardeşinin af istemediğini söyledi.

Papa'ya suikast girişimi sebebiyle müebbet hapse mahkum olan Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca, Kartal H Tipi Cezaevi'nden Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'ne nakledilen kardeşinin af istemediğini söyledi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na kapalı görüş izni için dilekçe veren Adnan Ağca, kardeşi hakkında Cumhurbaşkanı Sezer'den af istediği şeklinde çıkan haberlere açıklık getirdi. Kardeşinin Sezer'den af talebi olmadığını belirten Ağca, "300 tane PKK'lıyı affettiler. 300 PKK'lıyı affedenler bu defa da Abdullah Öcalan'ı affetsinler. Çünkü, masumuz, özgürlüğü çoktan hak etmişiz. Özgür olduğumuz halde bizi tekrar içeri alan çevrelerden af dileyecek değiliz." dedi.

Kardeşinin kendi isteğiyle Malatya başta olmak üzere çeşitli cezaevlerine nakli için dilekçe verdiğini ifade eden Adnan Ağca, Ankara'nın Ağca'nın 5'inci tercihi olduğunu anlattı. Ağca'nın dilekçesinde açık cezaevlerinden birine nakledilmek istediğini; ancak Adalet Bakanlığı'nın Sincan'ı uygun gördüğünü anlatan Adnan Ağca, "Biz açık cezaevi istemiştik. Hak ettiğimiz halde F tipine verdiler, Malatya'ya vermediler." diye konuştu. Kardeşi Ağca'yı en son bir hafta önce gördüğünü kaydeden Adnan Ağca, ağabeyini sağlıklı bulduğunu dile getirdi. Ağca'nın kendisine, "Ağca Türk milletinin kalbinde bir sevgidir." dediğini savunan Adnan Ağca, devletin bir an önce kardeşine özgürlüğünü vermesini istedi. Papa suikatı ve Abdi İpekçi cinayeti hükümlüsü Ağca, kendisinden habersiz Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den af isteyen avukatı Mustafa Demirbağ'ı azletmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum