1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Teröristler nasıl eleman kazanır?
Teröristler nasıl eleman kazanır?

Teröristler nasıl eleman kazanır?

Terör gruplarının nasıl eleman sağladıkları, örgütlerin hangi yöntemlerle çalıştıkları konusunda öğrencileri bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar ilçesinde öğrencilere, terör örgütlerinin gençliği kazanmakta kullandığı yöntemlerin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.
Pazar ilçe Emniyet Müdürlüğünce Rize TEM Şube Müdürlüğünden Baş komiser Selçuk Yıldız tarafından Atatürk Lisesi konferans salonunda öğrencilere slâyt eşliğinde “Terör Örgütlerinin Eleman Kazanma yöntemleri” konulu bir sunum yapıldı.

Her olayın üzerine şüpheyle gittiklerini belirten TEM Şubesi Baş komiseri Selçuk Yıldız, “Trafik kazası diye hastaneye yatan bir hastanın daha sonra terörle ilgili olarak 3 bombayı daha sonra kullanılmak üzere Atatürk büstünün içerisine koyduğunu tespit ettik. Terör örgütünün kaynağında insan vardır.

Bunlar üç kısma ayrılır, genç insan, yaşlı insan ve içi geçmiş insan. Her grubun ortak bir aklı, tavrı, tutum ve davranış şekli vardır. Liselerde, üniversitelerde, mahalli alanda örgüt sorumluları örgüte kazanmayı planladıkları kişilerin; aile yapısı, zaafları, irtibatta olduğu arkadaşları, ekonomik düzeyi gibi yönleri hakkında istihbarat yaparlar. Örgüte kazanılması planlanan kişi hakkında gerekli bilgiler toplandıktan sonra insan psikolojisini iyi bilen örgüt militanları harekete geçerler.

Bazen gerekli diyalogun sağlanması için bir çay, sinema, tiyatro ve konser daveti, ekonomik sıkıntıda olan öğrencilere burs ve kalacak yer temini yeterlidir. İnsan psikolojisinden istifadeyle grubun içine çekilen bireye, gruptaki militanlarca örgüte ait kitap, gazete ve dergiler okutturulmaya başlanır. Çünkü kitaplar, gazeteler ve dergiler beyin yıkamanın ve şartlandırmanın en etkili araçlarıdır. Yasadışı örgütlerin, kendilerince oluşturulan veya desteklenen müzik ve dinleti grupları, kendilerine has sloganları ve kalıplaşmış söylemleri vardır. Ancak, gençliği terör örgütlerinin tuzaklarına karşı korumak bir başına güvenlik güçlerimizin sorumluluğunda kalmamalıdır. Anne ve babalardan öğretmenlere, ilgili tüm kurumların kadar herkesin bu sorumluluğu paylaşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum