1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tıp ve eczacılık stantları yoğun ilgi gördü
Tıp ve eczacılık stantları yoğun ilgi gördü

Tıp ve eczacılık stantları yoğun ilgi gördü

Rize’de 4'üncüsü düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı’nda, bünyesinde tıp ve eczacılık fakülteleri bulunduran üniversitelerin stantları yoğun ilgi gördü.

A+A-

Rize’de 4. Üniversite Tanıtım Fuarı, Ali Metin Kazancı Lisesi’nde bugün açıldı.

Yurt içinden ve yurt dışından 32 üniversitenin stant açtığı fuarı Rize ve Rize dışından çok sayıda öğrenci ziyaret etti. Bünyesinde sağlık alanında fakülteler ve akademik birimler bulunduran üniversitelerin stantlarının yoğun ilgi gördüğü gözlendi. Sadece sağlık alanında eğitim veren Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin standı da öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilen stantlar arasında yer aldı.

fuar1.20150416145713.jpg

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Müdürü Muhammet Sacit Çakır, sadece sağlık alanında eğitim verdiklerini ve üniversiteleri bünyesinde Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birinin bulunması dolayısıyla uygulamalı eğitim imkanı bulan öğrencilerin üniversitelerini tercih ettiklerini belirtti. Çakır, öğrencilerin mezun olduktan sonra kolay iş bulmak için sağlık alanındaki fakülteleri tercih ettiklerini ifade ederek “Öğrencilerimizin standımıza ilgisi oldukça fazla. Sağlık sektörü her geçen gün gelişmekte olan bir sektör. Gelişmeye paralel olarak sağlık çalışanı ihtiyacının karşılanamadığı bir sektör. Bu nedenle öğrencilerimiz mezun olduktan sonra kolay iş bulmak için, iş garantisi olan meslekleri tercih ediyor. Sağlık alanında eğitim veren üniversite ve fakültelere olan yoğun ilginin başlıca nedeni budur” dedi.
Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören fuar iki gün açık kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız