1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon BBP'de şok gözaltı
Trabzon BBP'de şok gözaltı

Trabzon BBP'de şok gözaltı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan gözaltına alındı.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan ile birlikte 4 kişinin ifadesine başvurulmak üzere savcılık tarafından istendiklerini söyledi. Yazıcıoğlu, olayın BBP ile bir ilişkisinin bulunmadığını vurguladı.
Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada, Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan ve Halis Egemen ile birlikte 2 kişinin daha ifadelerine başvurulmak üzere savcılığın talebi doğrultusunda polis tarafından gözaltına belirtti.

Yazıcıoğlu, 4 kişinin İstanbul'a götürüldüğünü ve sabah saatleri itibariyle savcılığa çıkarılacaklarını kaydederek, "Yargıya intikal etmiş bir konu. Zaten söylenecekler şu ana kadar söylendi. Yeni bir şey eklemek durumunda değilim. Yargı sürecini takip edeceğiz. Sonuçta bu olayın BBP ile bir ilişkisi sözkonusu değildir" dedi.
Türkiye'de her konunun medyaya intikal ettirilmek suretiyle yapılmasının kafa karışıklığı yaptığını ve meseleyi karmaşık hale getirdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Olay daha soruşturma safhasında. Ceza Muhakemeleri Usülü Kanunu'na (CMUK) göre soruşturma aşamasında gizlilik esastır. Ama hiçbir şeyin zaten gizliliği kalmadı. Dolayısıyla yargı safhasındaki bir konuda daha fazla konuşmayı faydalı görmüyorum. Süreci takip edeceğiz. Üzerinde duruyoruz, bakacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum