1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon- Bosna ortak çalışması
Trabzon- Bosna ortak çalışması

Trabzon- Bosna ortak çalışması

KTÜ ile Bosna Hersek'in Sarayevo Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Trabzon'da yapacakları ortaklaşa mimari çalışmalar için biraraya geldi.

A+A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Bosna Hersek'in Sarayevo Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Trabzon'da yapacakları ortaklaşa mimari çalışmalar için biraraya geldi.
Trabzon'un Çömlekçi Mahallesi'nde yürütülecek ortak proje çalışmalarında 50 öğrenci ve 10 öğretim elamanı görev alacak. Çalışmaları tamamlanan projeler Haziran ayında Saraybosna Türk Evi'nde sergilenecek. Projenin koordinatörlüğünü KTÜ Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şengül Öymen Gür yürütürken, Sarayevo Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rajka Mandic ile yine aynı üniversitenin Kentsel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihad H. Cengiç de görev alıyor.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, projeyi yürüten öğrenci ve öğretim görevlileriyle Akçaabat Körfez Restoran'da biraraya geldi. İki üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü proje çalışmasından dolayı memnun olduğunu belirten Canalioğlu, "Bilindiği gibi Bosna Hersek ile Türkiye arasında tarihten gelen çok kuvvetli bağlar vardır. KTÜ ile Sarayevo Üniversiteleri arasında ortaklaşa yapılan çalışmanın çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu proje ile her iki üniversite öğrencileri arasında ilişkiler daha da gelişecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız