1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon da doğalgaza kavuşuyor
Trabzon da doğalgaza kavuşuyor

Trabzon da doğalgaza kavuşuyor

Trabzon’u 2008 yılı Ocak ayında doğalgaza kavuşturacak olan boru hattı döşeme çalışmaları sürüyor.

A+A-

Doğu Anadolu Doğalgaz Ana İletim Hattı’ndan doğalgazı Trabzon’a ulaştıracak olan boru hattının yapımı tüm hızıyla sürerken, ekipler Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Arpaözü Köyü’nün yüksek yaylalarına ulaştı. Trabzon-Bayburt-Rize ve Erzurum illerinin kesiştiği noktada çalışan ve 3 bin 111 metre yükseklikteki Ziyaret Tepesi’ni aşan boru hattı döşeme ekipleri, bölgede boru hattının hemen yanında yol da yapıyor.

İleride boru hattının denetiminde ve yayla turizminde de kullanılacak olan yol bölgedeki yaylaları birbirine bağlıyor. Kış gelmeden ve karlar bastırmadan projenin en önemli bölümünü bitirmeye hazırlanan ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Proje kapsamında Doğu Anadolu Doğal Gaz Ana İletim Hattı’ndan bir bağlantı kolu ile alınan doğalgaz, Gümüşhane ve Bayburt üzerinden Rize ve Trabzon’a getiriliyor. Trabzon hattının yapımı Öztaş firması tarafından yapılırken, boru hattının 18 Ocak 2008 tarihinde bitirilmesi planlanıyor. Trabzon’a doğalgazı ulaştıracak olan 74 km’lik doğalgaz boru hattı 7 milyon 190 bin dolara mal olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, projenin takipçisi olacaklarını belirterek "Verilen sözler birer birer yerine getiriliyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Trabzon'un doğalgaza kavuşması ve vatandaşlarımızın artık rahat bir yaşam sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah doğalgaz boru hattı verilen sürede tamamlanacak ve 2008 yılı başında Trabzon doğalgaza kavuşacak" dedi.
Bilindiği gibi Gümüşhane-Trabzon Doğalgaz Boru Hattı ihalesi bir süre önce yeniden yapılmıştı. Projeye ilk olarak başlayan Sutek firmasının sözleşmesi şartları yerine getirmediği gerekçesiyle BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti. Söz konusu projeye ilişkin sözleşme 21 Mayıs 2007 tarihinde bu kez Öztaş firması ile imzalanmış ve firma 240 günde boru hattını bitirerek 18 Ocak 2008 tarihinde teslim edeceği tahahüdünde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum