1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon KTÜ'de olaylı eylem
Trabzon KTÜ'de olaylı eylem

Trabzon KTÜ'de olaylı eylem

KTÜ Kanuni Kampusu’nda ABD’nin Irak'ı işgalinin 4. yıldönümü dolayısıyla protesto gösterisi yapmak isteyen gruba jandarma müdahale etti.

A+A-

ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin 4. yıldönümünü protesto etmek amacıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi üyesi bir grup öğrencinin Kanuni Kampüsü Mühendislik Fakültesi önünde yapmak istediği basın açıklaması olaylı geçti.
Mühendislik Fakültesi önünde öğle saatlerinde toplanmaya başlayan KTÜ Öğrenci Kollektifi üyelerine jandarma ekipleri, kendilerine gösterdikleri alanın dışında basın açıklaması ve gösteri yapmalarına izin vermeyecekleri yönünde uyarıda bulundu.

 Buna rağmen ayrılan alanda basın açıklaması ve protesto gösterisi yapmamakta direnen grup ile jandarma arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından grup üyeleri, kendilerine gösterilen alanda basın açıklaması yapmayı kabul etti. Yapılan basın açıklamasının ardından bazı öğrencilerin jandarma ekiplerine sözlü tacizde bulunması üzerine jandarma görevlileri öğrencilere jopla müdahalede bulundu.

Jandarmanın üniversiteyi terk etmesi yönünde sloganlar atan grup üyeleri müdahaleyi alkışlarla protesto etti. Bu sırada bazı öğrenciler hafif şekilde yaralandı. Öğrenciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum