1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'a Bordo Mavili Vali!
Trabzon'a Bordo Mavili Vali!

Trabzon'a Bordo Mavili Vali!

Başbakan’ın seçtiği yeni Trabzon valisi koyu Trabzonsporlu çıktı. Trabzon Valiliğine atanan Nuri Okutan'ın hafta başı ilde olması bekleniyor.

A+A-

TRABZON’UN YENİ VALİSİ, 08.00-23.00 MESAİSİNE ALIŞMIŞ BİRİ
"Anadolu’ya aşığım, Trabzonsporluyum"
Trabzon Valiliğine atanan Nuri Okutan, Trabzon'da yaşanan olaylar nedeniyle olumsuz bir düşünceye kapılmadığını söyledi. Yeni Vali, “Kenti tanıyorum. Anadolu takımı olduğu için Trabzonspor’u tutuyorum” dedi
TAKIM BENİ YÖNLENDİRDİ
Haftaya Trabzon’da olması beklenen Yeni Vali Nuri Okutan ''Ben her zaman Trabzon'a güvendim ve hiçbir zaman 'eyvah ne oluyor' diye düşünmedim'' dedi. Okutan, Kelkit’te kaymakamlık yaptığı dönemde, kırsal alan çalışmaları nedeniyle birkaç kez KTÜ Orman Fakültesine seminer vermek için geldiğini, böylece Trabzon'u tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Öğretmen okulunda okuduğu dönemde de Anadolu takımı olması nedeniyle Trabzonsporu tutmaya başladığını anlatan yeni vali, bu nedenle de kente ilgisinin olduğunu vurguladı. Okutan, yaşanan olaylar nedeniyle hiçbir zaman Trabzon hakkında olumsuz bir düşünceye kapılmadığını kaydetti.
HAYATTA EYVAH DEMEDİM
Sabah 08.00’de işe gelip bazen gece yarılarına kadar çalışmasıyla bilinen Okutan, Sakarya'dan ayrılmanın burukluğu ve Trabzon'a gitmenin heyecanıyla karışık duygular içinde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Ben her zaman Trabzon'a güvendim ve hiçbir zaman 'eyvah ne oluyor' diye düşünmedim. Bana göre olaylar başka yerlerde de orada da olabilirdi. Trabzon çok hareketli, kültürüyle, coğrafi konumuyla, ekonomik yapısıyla çok özel bir il.'' Okutan, genç valilerden biri olduğunu belirterek, ''İnşallah en iyi şekilde gayretimizi göstereceğiz, koşturacağız. Halkımızın içinde olacağız. Fakir fukaranın hep yanında, haksızlığın karşısında olacağız. Halkla kucaklaşacağız'' diye konuştu.
YAZICIOĞLU KENDİNİ GÖRDÜ
Nuri Okutan, merhum Recep Yazıcıoğlu'na benzetilmesine ilişkin soru üzerine de Yazıcıoğlu ile ortak çok yönlerinin olduğunu söyledi. Okutan, Yazıcıoğlu ile aynı sporlardan hoşlandıklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Spora, tabiata olan düşkünlüğümüz çok benzer. Benim Kelkit Kaymakamlığım sırasında kendisi de Erzincan Valisiydi. Proje bazında, Kelkit'teki yatırım çalışmalarıyla ilgili 'Kalkınma ve Kelkit' diye bir kitap yazmıştım. O zamanki Gümüşhane Valimizle birlikte Recep Yazıcıoğlu'ndan da kitabın ön sözünü yazmasını istemiştim. Bu, onun idaresine, tarzına verdiğim önemin simgesiydi. Çok severdik birbirimizi. Kaymakamlığım sırasında bana birkaç kez, 'sende kendimi görüyorum' demişti…
ONUNLA FELSEFEMİZ AYNI
Felsefe aynı, halka hizmeti öne çıkaran felsefe. Halka hizmet eden, onurlu bir devletin temsilcisi olacağım inşallah. Bunu ne derece başaracağım hep birlikte göreceğiz.'' Nuri Okutan, Trabzon'da da eğitim seferberliğini de önde tutacağını belirterek, ''Aynı zamanda yetim çocuklara, fakirlere özel ilgi duyuyorum. Fakir, garip ve yetim babası olmaktan, gençlerin Valisi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah Trabzon'da bu işlere eğileceğiz'' dedi. Okutan, Trabzon'da göreve başlamasının yaklaşık bir hafta kadar süreceğini sözlerine ekledi.
Herkes destekliyor
Daha önce görev yaptığı yerlerde halkla bütünleşen Nuri Okutan, uygulamalarındaki başarılarıyla da Bakanlar’dan sürekli destek aldı.
Toplumla uyumlu
Hükümetle son derece uyumlu çalışan Trabzon’un Yeni Valisi, hem idari temsilde, hem de vatandaşla münasebetlerinde örnek vali olarak gösteriliyor.
Aydınlık savaşçısı
Her fırsatta kadınlara, çocuklara, hastalara ve yaşlılara zaman ayıran Nuri Okutan, özellikle eğitim alanındaki hamleleri ile aydınlık bir devrimci şeklinde nitelendiriliyor.
Erdoğan söz vermişti
Başbakan Erdoğan, son Trabzon gezisinde “Size çok özel bir vali göndereceğim” demişti. Nuri Okutan’ın iyi şöhreti daha kendisi Trabzon’a geldi. Karadeniz’e ulaştı. (Hakan DEĞİRMENCİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız