1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'a İçişleri Bakanı şoku!
Trabzon'a İçişleri Bakanı şoku!

Trabzon'a İçişleri Bakanı şoku!

4 ayrı hükümette İçişleri Bakanlığı yapan A.Kadir Aksu döneminde 16 karanlık cinayet var. Ama o Aksu şimdi Trabzon Valisi ile Emniyet Müdürünü görevden aldı!

A+A-

Dört ayrı hükümette İçişleri Bakanlığı yapan Aksu’nun döneminde birçok gazeteci, bürokrat ve akademisyen suikastlara kurban gitti. Cinayetlerin çoğunda ya failler bulunamadı ya da sadece tetikçiler ortaya çıkarılabildi.
A.Kadir Aksu'nun konumu tartışılamazken Trabzon'a yapılan hakaretleri aynen iade ettiğini söyleyen Valisi ile özellikle son dönemde somut başarılara imza atan Trabzon Emniyet Müdürü tüm olayların tek musebbibi gibi görevden alıdılar...
Vali Yavuzdemir'e görevden alındığı haberi sabah katıldığı toplantıda ulaştı.
2004 yılı eylül ayından bu yana Trabzon Valiliği görevinde bulunan Hüseyin Yavuzdemir, bu sabah Zorlu Garand Otel'de yapılan ‘Oyunlardan olimpiyatlara Trabzon’ konulu panele katıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı'nın da katıldığı toplantı sırasında Vali Yavuzdemir'e görevden alındığı notu ulaştı. Notu okuyan Vali Yavuzdemir, bir süre dışarı çıktıktan sonra yeniden toplantıya döndü ve sonuna kadar izledi.
Trabzon'da rahip cinayeti ve TAYAD'lılara linç girişimi olaylarıyla Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Trabzonlu birkişi tarafından öldürülmesi üzerine Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Reşat Altay eleştirilmişti.
Vali Yavuzdemir dün yaptığı açıklamada, Hrant Dink cinayeti bahane edilerek Trabzon'a saldırılmasının doğru olmadığını söylemişti. Bazı çevrelerin bu tutumlarıyla Trabzon'a haksızlık yaptıklarını söyleyen Yavuzdemir, “Trabzon'a söylenenleri aynen iade ediyoruz'' demişti.
Aksu'nun İçişleri Bakanı olduğu 31 Ocak 1990’da, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucusu olan Prof. Dr. Muammer Aksoy öldürüldü. Bu olayın yankıları sürerken 1.5 ay sonra Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç saldırıya uğradı. 6 Eylül’de yazar Turan Dursun, peşinden eski MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas, 10 gün sonra da 6 Ekim’de Prof. Dr. Bahriye Üçok öldürüldü. 1990 yılında gerçekleştirilen bu 5 suikast de aydınlatılamadı.
Yine 1991 yılında 7 suikast gerçekleşti. Bu kez hedefte MİT mensupları ve askerler vardı. 9 Ocak’ta emekli Yarbay Ata Burcu, 30 Ocak’ta emekli Korgeneral Hulusi Sayın, 7 Nisan’da emekli Tümgeneral Memduh Ünlütürk, 23 Mayıs’ta emekli Korgeneral İsmail Selen, aynı gün Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz saldırıya uğradı.
Hâlâ tartışmaları süren Meclis lojmanları cinayeti de aynı döneme denk düşüyor. SHP Milletvekili Erol Güngör’ün oğlu Mustafa Güngör, 24 Haziran 1991’de Meclis lojmanlarında öldürüldü. Cinayeti araştırmak için TBMM’de komisyon kuruldu. Ancak cinayetin failleri ortaya çıkarılamadı.
ANAP’ın ardından önce Refah Partisi’ne, ardından Fazilet Partisi’ne geçerek, siyasi yaşamını sürdüren Aksu, AKP’nin kurucuları arasında yer aldı. Abdullah Gül hükümetinde İçişleri Bakanlığı’na getirilen Aksu, Erdoğan’ın başbakanlığındaki 59. Hükümet’te de koltuğunu korudu. 58. Hükümet’in ilk aylarında Türkiye, siyasi cinayetlerle yeniden yüz yüze geldi. 18 Aralık 2002 tarihinde Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu evinin önünde öldürüldü. Aradan bir yıl geçmeden İstanbul bombalarla sarsıldı.
5 gün arayla önce iki sinagog ardından da HSBC Bankası’na bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda kişi öldü veya yaralandı.
2004 ve 2005 sakin geçerken 2006 ile birlikte cinayetler ardı ardına geldi. Önce Trabzon’daki Santa Maria Kilisesi’nin İtalyan Rahibi Andrea Santoro öldürüldü. 17 Mayıs’ta Danıştay 12. Dairesi’ne düzenlenen silahlı saldırıda Yargıç Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetti. Şimdi de Ermeni asıllı gazeteci yazar Hrant Dink suikasta kurban gitti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum