1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. TRABZON'DA HORONLU SANAT FESTİVALİ
TRABZON'DA HORONLU SANAT FESTİVALİ

TRABZON'DA HORONLU SANAT FESTİVALİ

Trabzon’da FeminArt Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen Uluslararası Resim Festivali horon ile başladı.

A+A-

Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene 26 ülkeden yaklaşık 50 kadın ressam katılırken, yapılan basın açıklamasının ardından törene katılanlar kemençe eşliğinde horon oynadı.

sukranust.20140908175902.jpg

Burada bir konuşma yapan yapan FeminArt Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst, dünyayı güzelleştirmek için yola çıktıklarını belirterek, “Dünyayı güzelleştirmek için yola çıkan Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerindeki şubelerinin yerel ve uluslararası etkinlikleri ile dünyayı güzelleştirmeye devam ediyor. 2008 yılında 1. Uluslararası Resim Festivalimize üç ülkeden 35 sanatçıyla 'Dünya Kadınlarının Tuvalinde Trabzon' diyerek kentimiz tarihine ve kültürümüze dikkat çektik. 2013 yılında 6. festivalimize 25 ülkeden 100 sanatçı 'Dünyanın Renkleri Solmasın' teması ile farklılıklarımızın zenginlik olduğuna dikkat çektik. Dünyada bir ilke imza attık. 'Cezaevleri dolmasın, hapishaneler çiçek açsın' sloganı ile Trabzon Bahçecik Cezaevi kadın koğuşu havalandırma bölümündeki duvarlarına kadın mahkumların hayallerini çizdik. Gürcistan’ın misafirperverliğini, Azerbaycan’ın kardeşliğini, Filistin’in umudunu, Fas’ın dostluğu, Irak’ın özlemini, Almanya’nın disiplinin, Fransa’nın nazikliğini, Rusya’nın gücünü, Ural’ın sempatisini, Nalçhık Cumhuriyeti’nin gençliğini, Ukrayna’nın estetiğini, Kazakistan’ın vakurluğunu, Japonya’nın çalışkanlığını, Tataristan’ın azmini, Yunanistan’ın tarihini, Tunus’un hoş görüsünü, Mısır’ın sarısını, Sibirya’nın beyazını, Kıbrıs’ın mavisini, Romanya’nın turuncusunu, Makedonya’nın penbesini, Lubnan’ın morunu, Türkiye’nin kırmızısını paletimize aldık. Barışı, sevgiyi dostluğu, kardeşliği resimleyeceğiz. Bir başka dünya mümkün diyerek renklerimizle, fırçamızla Biz Dünya Kadınları barış içinde birlikte yaşama isteğimizi Trabzon’da cezaevinde, Rize, Pazar’da Tuvallere, Ardeşen’de ana okulu duvarlarına barış resimleri yaparak göstereceğiz” dedi.

feminart1.20140908175755.jpg

Konuşmanın ardından festivale katılan yerli ve yabancı kadın ressamlar Atatürk Anıtı önündeki alanda kemençe eşliğinde horon oynadı.

feminart2.20140908175818.jpg

Festivale katılamayan birçok sanatçı da etkinliğe resim gönderirken, daha sonra Forum Alışveriş Merkezi’nde resim sergisi açıldı.

Sergide, Türkiye, Hindistan, Yunanistan, Mısır, Fas, Tunus, Nalcık, Ural, Sibirya, Fransa, KKTC, Makedonya, Romanya, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Japonya, Rusya, Ukrayna, Lübnan, Kazakistan, Tataristan, Filistin gibi gibi ülkelerden festivale katılan yaklaşık 50 sanatçı kendilerine ait resimleri sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız