1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'da kurtuluş coşkusu
Trabzon'da kurtuluş coşkusu

Trabzon'da kurtuluş coşkusu

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü bugün kentte düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

A+A-

Trabzon Valiliği önünde yapılan kutlama töreni çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Soğuk ve yağışlı havada gerçekleştirilen törende öğrencilerin üşüdükleri gözlenirken, çelenk koyma töreninin ardından öğrenciler soğuk ve yağmurdan korunmak için çevredeki kamu binalarının altına sığındı. Trabzon Vali Vekili Vural Demirtaş, 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, törene katılmak için Trabzon'a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte valilikte tebrikleri kabul ederken, tören hava şartları nedeniyle daha sonra 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'na alındı. Spor salonundaki törenlerde ise, günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra Kaledibi İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri Melih Turan ve Hacer Bekar tarafından "Ya şehit ol, ya gazi" isimli kahramanlık şiiri okundu. Okunan şiir başta Bakan Yıldırım olmak üzere tüm protokolü duygulandırdı. Bakan Yıldırım'ın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Törenlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu tarafından fahri hemşehrilik beratı verildi.
Hemşehrilik beratını alan Bakan Yıldırım, gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Atatürk'ün 1924 yılında vasiyet ettiği Trabzon'u Batum'a, Anadolu'ya demir ağlarla birleştirme, tarihi İpek Yolu'nu gerçekleştirme vasiyetinin takipçisi olacağız" dedi.
 
Trabzon'un kurtuluşu münasebetiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Bakan Faruk Nafiz Özak ve Binali Yıldırım'ın da katılımıyla verilirken, folklor gösterileri sonrası tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız