1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'da yangın paniği
Trabzon'da yangın paniği

Trabzon'da yangın paniği

Trabzon'da bir ilköğretim okulunun deposunda çıkan yangın paniğe sebep olurken, yangında bir itfaiye görevlisi de yaralandı.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle'deki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun bodrum katındaki deposunda sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Okulun alt katlarından yoğun duman çıktığını gören öğrencilerin durumu okul idaresine bildirmesi üzerine itfaiyeye haber verilerek öğrenciler okuldan tahliye edildi. Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangına müdahale sırasında düşerek kolundan yaralanan itfaiye çavuşu Hüseyin Ali Yazıcıoğlu ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edildi. Yangın söndürme çalışmaları sırasında yoğun dumandan etkilenen bazı itfaiye görevlileri ve okul çalışanlarının tedavisi de olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansında yapıldı. Polis ekiplerinin çevrede tedbir aldığı yangını mahalle halkı ve çevre evlerde oturanlar merakla izledi.
 
Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürü Fahri Kaplan, yangının çıkış sebebinin henüz kesin olarak belirlenemediğini ancak büyük ihtimalle depoda bulunan yanıcı maddelerin tutuşmasından kaynaklandığını söyledi. Okul idarelerini de uyaran Kaplan, bodrum katlarında yaşanan yangınların çok tehlikeli olduğunu, yanıcı maddelerin de bulunduğu bu kısımların herkese açık tutulmaması gerektiğini dile getirdi.
Öte yandan, mahalle muhtarı Ahmet Celal Aliş ise okulda görevli sözleşmeli personelin şu anda 2 aylık zorunlu izne ayrıldığını belirterek, okulda yeterli görevli hademe bulunmadığını öne sürdü. Okulu temizleyecek hademenin dahi bulunmadığını ve temizliği öğretmenlerin yaptığını iddia eden Aliş, okul kaloriferlerini de çevre apartmandan getirilen kaloriferciler tarafından yaktırıldığını söyledi.
Yangın sebebiyle okulda eğitime ara verilirken, bazı öğrenciler bu kararı sevinçle karşıladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız