1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'daki kayıp uçak bulundu
Trabzon'daki kayıp uçak bulundu

Trabzon'daki kayıp uçak bulundu

Trabzon'da önceki gün İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere havalanan ancak bir süre sonra radardan kaybolan özel uçağın enkazı bulundu.

A+A-

Trabzon'dan pazar sabahı İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere havalandıktan sonra radardan kaybolan özel uçağın enkazı bulundu.
Henüz bilinmeyen nedenle dağa çarparak düştüğü sanılan uçaktaki İngiliz pilot Michael Newman ile yolcu olarak bulunan Pakistanlı B. Bhangoo da öldü.

Ankara'dan perşembe günü Trabzon Havalimanı'na gelen İngiliz GXX tescil işaretli, CAG 5113 permi numaralı Sky Arrow 650 tipi tek motorlu özel uçak, 3 gün süreyle hava koşullarının düzelmesini bekledikten sonra pazar sabahı Tebriz'e gitmek üzere havalandı. Trabzon'un Çaykara ve Sermene ilçeleri arasında radardan kaybolan uçağın ineceği alana ulaşmadığı öğrenilince, arama çalışmaları başlatıldı. Sivil Savunma ve jandarma ekiplerinin iki gün süren arama çalışmalarına helikopterler de havadan destek verdi.
Arama kurtarma çalışmalarına katılan helikopterlerden biri bu sabah saat 09.30'da, Trabzon'un Köprübaşı İlçesi'ndeki Sıcakoba Yaylası'nda uçağın enkazını gördü. Karadan bölgeye ulaşan ekipler, ilk belirlemelere göre dağa çarparak düştüğü sanılan uçağın enkazında İngiliz Pilot Michael Newman ile emekli general olduğu ileari sürülen Pakistanlı yolcu B. Bhangoo'nun cesediyle karşılaştı.
 Uçuştan kısa süre önce güvenlik kameralarındaki kayıtlarına ulaşılan uçaktaki İngiliz Micheal Citizen Newman (53) ile Pakistanlı Zaka Ulab Bhamgoo (53)

Köprübaşı ilçesi Vizera Yaylası'ndaki ormanlık alana ulaşan jandarma ve sivil savunma ekipleri, kaza yerine ulaşmak için dere üzerinde yapay köprü kurdu. Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün liderliğinde oluşturulan köprünün ardından karşı yamaca geçilerek uçak enkazına ulaşıldı. Düşen uçağın yanmadığı anlaşılırken, cesetler ceset torbasına konularak halat yardımı ile havadaki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikoptere çekildi. Helikoptere alınan İngiliz Micheal Citizen Newman (53) ile Pakistanlı Zaka Ulab Bhamgoo'nun (53) cesetlerinin Trabzon Havalimanı'na, buradan da ambulansla Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırılacağı öğrenildi.

Uçağın parçalarının düşme sonrası 30 metrelik alana yayıldığı belirlenirken, kaza yerinde şahıslara ait çantalar, özel eşyalar ve çok sayıda harita bulundu. Kriminal ekipler ve savcılar uçak enkazında incelemelerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum