1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'daki uçaktan emare yok
Trabzon'daki uçaktan emare yok

Trabzon'daki uçaktan emare yok

Dün Trabzon'dan havalanıp Tebriz'e doğru yola çıkan, ancak Çaykara ilçesi üzerindeyken radar sinyali kesilen uçağın izi bulunamıyor...

A+A-

Trabzon Valisi Nuri Okutan, dün öğle saatlerinde Trabzon'dan Tebriz'e gitmek üzere havalanan 2 motorlu özel uçağın Çaykara ilçesi Tufa Yaylası'nda radarlardan kaybolduğunun belirlenmesinin ardından dün akşamdan bu yana bölgede yapılan arama çalışmalarında uçağa dair bir bulguya rastlanılmadığını söyledi.
Konuyla ilgili bilgi veren Vali Nuri Okutan, Ankara'dan, İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere yola çıkan özel bir uçağın, yakıt ikmali yapmak üzere 10 Mayıs Perşembe günü Trabzon Havalimanı'na indiğini kaydederek, "Yakıt ikmalinin ardından hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle uçak birkaç gün havalimanında kalmış. Uçuş için uygun koşulların oluşmasıyla birlikte uçak dün saat 12.30 sıralarında Trabzon Havalimanı'ndan Tebriz'e gitmek üzere Trabzon'dan ayrılmış. İngiliz Mmihiael Newman ve Pakistan uyruklu B. Hangoo isimli 2 pilotun kullandığı 650-T tipi 2 motorlu jet uçak, bir süre sonra radardan kaybolmuş. Uçaktan en son Çaykara'nın Tufa Yaylası üzerinde sinyal alındığı için bu bölgede çalışmalar yoğunlaştırıldı. Ancak dün akşamdan bu yana jandarma ve sivil savunma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarında bir bulguya rastlanılmadı" dedi.
Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon arasındaki bölgeyi havadan da taramak istediklerini belirten Vali Okutan, "Erzurum'dan kalkan uçak bölgeyi havadan incelemek istedi ancak sis ve kötü hava koşulları buna izin vermediği için başarılı olunamadı. Son olarak Köprübaşı ilçesi Dağardı köyü bölgesinde köylüler Manağoz Deresi üzerinde yapılan Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatı bölgesinde alçaktan uçan küçük bir uçak gördüklerini beyan etmişler. Bu bölgede de arama çalışması yapıldı ancak henüz bir bulguya rastlanılmadı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum