1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Trabzon&Rize sessuzluk maçı
Trabzon&Rize sessuzluk maçı

Trabzon&Rize sessuzluk maçı

Ligin iki sıkıntılı komşu takımı Tabzonspor ile Rizespor, Avni Aker Stadı'nda seyircisiz oynanacak müsabakada karşı karşıya geliyorlar...

A+A-

Karadeniz'de sessiz derbi
Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında iki sıkıntılı takımın mücadelesinde Trabzonspor seyircisiz oynanacak mücadelede evinde Ç.Rizespor'u ağırlıyor. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 18.45'te başlayacak mücadeleyi Selçuk Dereli yönetecek ve maç LİG TV'den naklen yayınlanacak.

Şampiyonluk parolası ile girdiği ligin ilk haftasında oynadığı Sivasspor maçında çıkan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Trabzonspor'da moraller tüm olumsuzluklara rağmen yerinde. Taraftar desteğinden yoksun oynayacak olan Trabzonspor, ligde oynadığı ilk iki maçını kaybeden Çaykur Rizespor önünde galibiyetten başka bişey düşünmüyor.

Trabzonspor teknik direktörü Ziya Doğan hafta boyunca yaptırdığı antremanlarda futbolcuları yaşanan gelişmelerden uzak tutmaya çalıştı. Oyuncularına güvendiğini belirten Ziya Doğan, yürekli bir mücadele ile sahadan galibiyetle ayrılabileceklerini söyledi.

Trabzonspor'da Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu ise, Çaykur Rizespor maçını kazanmak zorunda olduklarını belirterek, "Tribünlerin boşluğunu yüreğimizdeki Trabzonspor sevgisiyle doldurup sahaya çıkacağız" dedi.

Trabzonspor'da Ç. Rize maçı öncesi Ersen, Musa, Risp, Hüseyin'in sakatlıkları bulunuyor. Karadeniz ekibinin bu maçta kaleyi Tolga'nın koruması bekleniyor. Savunmanın sağında Milli takım kampında olan Jabi'nin yokluğunda Ferhat'a şans vermesi beklenen teknik direktör Ziya Doğan'ın stoperde ise Erdinç - Tolga ikilisini oynatması bekleniyor. Savunmanın solu ise Celaleddin'e emanet. Orta alanda ise A Milli Takım'ın Romanya ile oynadığı maçta sakatlanan Hüseyin'in yokluğunda Ayman - Serkan ikilisinin görev yapması bekleniyor. Orta sahanın sağında sakatlığı geçen Yattara, solunda ise Gökdeniz görev yapacak. Doğan, forvette Umut ve Ceyhun ikilisine görev verecek. Ersen'in yokluğunda forma şansı bekleyen Ergin Keleş'in yedek kulübesinde oturması bekleniyor.

Taraftar takımının yanında

Trabzonspor'da taraftarlar, yaşanan olayların ardından takıma olan desteklerini artırarak sürdürüyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda deniz tarafındaki kale arkası tribününün büyük bir bölümünü dolduran 'Çılgınlar' adlı taraftar grubu, anlamlı bir kampanya başlatılması için düğmeye bastı.

'Çılgınlar' adlı taraftar grubu, seyircisiz oynanacak olan 5 maç için göstermelik biletlerin basılmasını istedi. Bu kampanya hakkında bir bildiri yayınlayan grup,her zaman takımlarının yanında olacaklarını belirtti.

Rize'de hedef en azından beraberlik

Turkcell Super Lig'in ilk iki haftasını puansız kapatan ve Samet Aybaba'nın istifası sonucu teknik direktörsüz kalan Çaykur Rizespor ise, Trabzonspor maçında en az beraberlik hedefliyor.

Lige iddialı başlayan fakat önce Galatasaray, ardından da kendi sahasında Gençlerbirliği'ne mağlup olan Çaykur Rizespor'da sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Geçtiğimiz hafta oldukça hareketli günler yaşayan kulüp teknik direktör Samet Aybaba'nın istifası ile sarsıldı. Yeşil mavililer, daha önce takımdan gönderilen Altan ve Victoria ile kiralık olarak alınan Fahri'nin dönüşleri ile moral buldu. Teknik direktör konusunda önce Saffet Susiç ile anlaşan fakat eşinin Rize'yi istememesi üzerine daha önce takımı iki kez çalıştırmış Hikmet Karaman ile masaya oturan Rizespor yönetimi, ikinci şoku da bu esnada yaşadı. Her konuda anlaşılmasına rağmen Karaman imza törenine gelmedi ve telefonlarını da kapattı.

Bu ortamda teknik menajer İsmail Coşkun nezaretinde Trabzonspor maçına hazırlanan Çaykur Rizespor, yinede karşılaşmadan en az beraberlikle ayrılmayı hedefliyor.

Trabzonspor

Tolga
Ferhat
Erdinç
Tolga Seyhan
Celaleddin
Yattara
Serkan
Ayman
Gökdeniz
Ceyhun
Umut

Ç.Rize

Gonzales
Gökhan
İgor Gal
Serhat
Ergün
Emrah
Emre
Cumhur
Altan
Zafer
Anderson
TARİH: 26 Ağustos Pazar
SAAT: 18.45
STAT: Avni Aker
HAKEM: Selçuk Dereli
YAYIN: LİG TV
Trabzon ve Rize'nin 25. randevusu
Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, bugün Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 25. kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne kadar 2 takım arasında yapılan 24 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 14-4 üstünlüğü bulunuyor. 6 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, 42 gol atarken kalesinde 16 gol gördü.
-TRABZON'DAKİ MAÇLAR-
Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor karşısında bariz bir üstünlük sağladı. Bordo-mavililer, Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki 12 maçta, 10 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Çaykur Rizespor filelerine 23 gol gönderen Trabzonspor, kalesinde 5 gol gördü.
-GEÇEN SEZONKİ MAÇLAR-
Trabzonspor, geçen sezon Çaykur Rizespor ile yaptığı 2 maçtan da sahadan yenik ayrıldı. Bordo-mavililer, sahasında 1-0'lık, deplasmanda ise 3-2'lik sonuçla Çaykur Rizespor'a yenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum