1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'u provake edeceklerdi!
Trabzon'u provake edeceklerdi!

Trabzon'u provake edeceklerdi!

İki İngiliz, üstelik El Cezire Tv adına çalışıyorlar. Trabzon'da provokasyon yapmak üzereyken suçüstü yapıldılar. Şimdi dikkatli olma zamanı!

A+A-

El Cezire Televizyonu adına çalışan iki İngiliz gazeteci, Trabzonsporlu taraftarları atış talimi yapmaya ve Galatasaray maçına beyaz bereyle girmeye ikna etmeye çalışarak provokasyon tuzağı kurdu
Malatya'daki misyoner katliamının yankıları sürerken, Türkiye'ye gelen bazı yabancı gazeteci ve karanlık kişilerin, halkın hassasiyetleriyle oynadığı ortaya çıktı. Yabancı gazetecilerin içinde yer aldığı çirkin bir provokasyonun da Dink cinayetinden hemen sonra Trabzonspor taraftarlarına karşı yürütüldüğü belirlendi. Buna göre, El Cezire adına Türkiye'ye gelen baba-oğul iki İngiliz gazeteci, Hrant Dink cinayetinden sonra Trabzonspor belgeseli yapmak istedi. İngilizler belgesel çekimi bahanesiyle kulübün İstanbul'daki ateşli taraftarları 'Gurbetçi Gençler' ile buluştu. İngilizlerin pis oyununu fark ederek bozan Gurbetçi Gençler grubunun önemli isimlerinden Erden Sağlam, olayı şöyle anlattı:
‘SAMAST ŞOV’ PLANLADILAR
"Bize Trabzon şehrini ve Trabzonspor'u dünyaya tanıtacak bir belgesel yapmak istediklerini söylediler. Bizler de ülkemizin tanıtımı olur diyerek olumlu karşılık verdik. İlk birkaç gün daha ılımlı konularda konuşuyorduk. Ama gittikçe işin rengi değişmeye başladı. Biz, takımımız ile ilgili konuşmak istedikçe onlar alakasız sorular sormaya devam ettiler. Bizi ayrılık unsuru bir grup portresine sokmaya çalıştılar. Kürt-Türk çatışmasına yöneltecek sorular sordular. Kendilerine Türk olduğumuzu ve milliyetçi eğilimleri olan bir grup olduğumuzu söyledik. Bu sefer de, milliyetçi şiddet gibi tuhaf sorular yönelttiler. Ülkenizin muhafazakar bir başbakan tarafından yönetilmesinden rahatsız mısınız, diye sordular. Bizler de ülkemizin başındaki bir insana biz sadece saygı gösteririz dedik. Cevaplarımızdan hoşnut olmuyorlardı. Hrank Dink cinayetini asla tasvip etmiyoruz yanıtını almalarına rağmen bazı arkadaşlarımızdan Ogün Samats tarzı bere giymelerini istemişler. Hatta ilginçtir, hemen hemen tüm görüşmelerimize Paul ve Sam bere giyerek geldiler. Israrla Ogün Samats ile aramızda bir bağ kurmaya, bizim grubumuzun içinden çıkmış biri gibi göstermeye çalıştılar. Galatasaray maçına 500 bereyle gidin dediler. Beyaz bereyle Samast şovu yapmamızı istiyorlardı. Biz kabul etmedik."
KASETİ VERMEDEN KAÇTILAR
Daha sonraki gelişmeleri anlatan Gurbetçi Gençler grubunun lideri Turan Reis ise, şöyle devam etti: "Ormanda atış talimi yapmamızı isteyince bardak taştı. Bizden ormana giderek silahlı atış yapmamızı istediler. Yarın görüşmek üzere diyerek ayrıldık. Kendilerinden kasetleri istemeye karar verdik. Montajlayarak Türkiye'nin aleyhinde bir program yapmasından endişe ettik. Kaseti isteyince ortadan kayboldular." Tuzağı fark eden Türk gençlerinin tavrı üzerine apar topar İstanbul’dan kaçan İngiliz gazeteciler daha önce Kandil Dağı'ndaki PKK'lıları 'özgürlük savaşçıları' diye belgesel olarak dünyaya tanıtan El Cezire ekibinden çıktı. Televizyonun Ankara temsilciliği, ekibin fahri muhabirlerden oluştuğunu dile getiriyor. El Cezire genel merkezinin soruşturma başlattığı olayla ilgili ilginç bir ayrıntı ise ürkütücü: Benzer ekipler Batman'da "Kürt vatandaşlar" ile Anadolu'nun değişik kentlerinde "Alevi vatandaşlara" da aynı şeyi yapmak istemiş.
TÜRK GENÇLERİ YUTMADI
İstanbul’daki Trabzonsporlu taraftarlarla belgesel yapmak bahenesiyle ilişki kuran El Cezire televizyonunun Londra İngilizce Servisi'nden Paul ve Sam (solda) görüşmeler boyunca Ogün Samast’ınkine benzer bereler taktılar. Türk gençleri arasında bozgunculuk yapmaya çalışan baba-oğul, hain niyetlerinin anlaşılması üzerine çareyi İstanbul’dan kaçmakta buldular. 1980 yılında İstanbul'daki ikinci kuşak Karadenizli gençler tarafından kurulan grup Trabzonspor'un en ateşli ve fanatik taraftar grubu olarak biliniyor. Grubun lideri Turan Reis lakaplı Turan Özdemir. Takımın İstanbul'daki maçları başta olmak üzere bütün Türkiye'de aktif olarak tribünlerde yer alıyorlar. İstanbul'daki maçlarda "Biz Gurbetçi Gençleriz" dövizlerinin ardında 4 - 5 bin kişiyi toplayabilecek kadar büyük ve aktif bir taraftar grubu.
Kaynak: Bugün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum