1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Trafik güvenliği çok önemli
Trafik güvenliği çok önemli

Trafik güvenliği çok önemli

Pazar'da Karayolları Trafik Güvenliği Haftası, Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Naci GÜVEN - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama etkinliklerine Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, Garnizon Komutanı Hakan Ordukaya, Jandarma Bölük Komutanı Bilgehan Yeşilyurt, Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk, Şoförler Odası Başkanı Ekrem Kılıç, minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Osman Yüksel ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Pazar Emniyet Müdürü Mustafa kavruk, trafik sorununun sadece ülkemizi değil tüm dünyayı ilgilendiren bir konu olduğunu ifade ederek,

“Pazar ilçemizin trafik sorunlarını değerlendirdiğimizde, yol, kavşak, ışıklandırma, yaya kaldırımı ve otopark alanlarının yeterli olmadığını görüyoruz. Ayrıca, seyyar satıcıların yaya kaldırımı ve yol kenarlarında rast gele yer işgal etmeleri, özellikle yayaların karşıdan karşıya geçişleri sırasında sorunlar çıkarıyor. Sürücülerin ise kural dışı durmaları ve park etmelerinde Trafik eğitimi ve kültürü eksikliği görünüyor. Trafik kültürünün yerleşmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine büyük görev düşmektedir” diye konuştu.

Ayrıca Trafik haftası ile ilgili olarak okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Pazar’da 35 yıldır sürücü belgesi bulunan Haset Başalmaz da yılın sürücüsü seçildi.

Son olarak Trafik standının gezilmesiyle tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum