1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TRAFİK TERÖRÜNE OYUNLA SAVAŞ AÇTILAR!
TRAFİK TERÖRÜNE OYUNLA SAVAŞ AÇTILAR!

TRAFİK TERÖRÜNE OYUNLA SAVAŞ AÇTILAR!

Fındıklı Sanat Tiyatrosu, trafik kazalarının can kayıplarına sebep olmasına tepki çekmek amacı ile hazırlanan oyunu sergiledi

A+A-

SELİM BAYRAKTAR
Rize’nin Fındıklı İlçesinde bir grup Üniversite öğrencisi ve Fındıklı Sanat Tiyatrosu tarafından, ülkemizde son yıllarda özellikle bayram dönüşleri ve tatillerde yaşanan trafik kazalarının can kayıplarına sebep olmasına tepki çekmek amacı ile tiyatro oyunu sergilendi.

Feyzullah Arslan’ın yazdığı ‘’Söz mü? Trafik Kabare’’ isimli tiyatro oyununu sahneye taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri yoğun alkış aldı.

tiyatro1.20121227082438.jpg

Bu trajediyi komik bir dille anlatan oyunda ailesini trafik kazasına kurban veren bir babanın kaza sonucu akli dengesini kaybetmesi anlatılıyor.

Tamamı komediden oluşan tek perdelik oyunda son sahnenin dram olarak bitirilmesi seyirciyi gözyaşlarına boğuyor. Oyunun Yönetmenliğini yapan Fındıklı Sanat Tiyatrosu yönetmenleri Tamer ve Caner Karataş Kardeşler ‘’Oyunun amacı trafik canavarına dur demek, Fındıklı MYO öğrencileri bunu en iyi dille anlattı böyle bir oyuna yönetmenlik yapmak bizi gururlandırıyor. Oyun bol mesaj ve gözyaşı içerdiğinde başardığımızı anlıyoruz’’ dedi.

tiyatro2.20121227082452.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Saadettin Gültekin ise ‘’ Öğrencilerimizin böyle başarılı bir oyun sergilemeleri bizi onurlandırdı. Fındıklı Meslek Yüksek Okulu olarak böyle bir mesajı vermek çok etkileyici. Oyuncu arkadaşlarımızı teker teker kutluyorum’’ dedi.

Öğrenciler oyunu Türkiye turnesine çıkartmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız