1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Türk-Gürcü 23 Nisan Bayramı!
Türk-Gürcü 23 Nisan Bayramı!

Türk-Gürcü 23 Nisan Bayramı!

Rize'deki 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliklerine komşu ülke Gürcistan'dan katılan çocuklar, ayrı bir renk kattı.

A+A-

Rize'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Saha etkinliklerine çok sayıda Rizeli katıldı. Saha etkinlikleri sırasında Türkiye ile Gürcistan arasında önceden belirlenen dörder kardeş okulların müdürleri kardeşlik protokolü imzaladı. Kutlama etkinliklerinde Gürcistan'dan Rize'ye gelen Halk Oyunları ekibi Gürcistan'a özgür yerel oyunlarını sergilediler. Bu sırada arkadaşlarını izlemek için saha kenarında bulunan Gürcü misafir öğrencilerin görevli öğretmenler tarafından engellenmesi dikkat çekti.

28905

Saha etkinliklerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ricası üzerine Rize'ye gelen Ankara Altındağ Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi yoğun ilgi gördü. Ankaralı kızlardan oluşan ekibin sergilediği Rize Horonu izleyenlerin yoğun alkışını aldı.

Oyun sonrası Rize Milli Eğitim İl Müdürü Rasim Çelik, Ankara Altındağ Kız Meslek Lisesi Müdiresi Necibe Bokan'a teşekkür plaketi takdim etti.

GÜNEYSU

Güneysu İMKB İlköğretim Okulu bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının başlayan törene kaymakam Suat Demirci, belediye başkanı Ahmet Minder, ilçe jandarma komutanı Nihat Demir, ilçe emniyet amiri Cengiz Akpınar ile kamu kurum kuruluşlarının amirleri ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra ilçe spor salonunda devam eden törenlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinliklerin ardından tören sona erdi.

 ARDEŞEN 

Ardeşen Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, hava muhalefeti dolayısıyla Vali Erdal Ata Sahası yerine belediye toplantı salonunda devam etti.

Törenlere Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç, ilçe jandarma komutanı jandarma yüzbaşı Serkan Karakoç, belediye başkan vekili Mehmet Yerebakan, daire amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende hava muhalefeti dolayısıyla okullar tarafından hazırlanan programların bazıları gerçekleştirilemedi. Törende düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, geçit töreninin ardından sona erdi.

FINDIKLI

Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşunun ardından öğrenciler kaymakamlık, belediye başkanlığı, jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğüne ziyarette bulundular.

İlçe spor salonunda devam eden kutlamalara Kaymakam Hakan Alkan, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Cevat Gündüz, Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Güngör ile daire müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nda bir dönüm noktası ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olan bugünü hep birlikte her yıl daha da büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Tam bağımsızlığın ilkesi olan milli egemenliğin temeli TBMM'nin 23 Nisan 1920'de kurulduğunu belirten Yılmaz, ''Atatürk'ün etrafında toplanan bu değerli insanlar el ele, gönül gönüle vererek Ankara'da büyük bir meclis topladılar. Yurdumuzun içinde bulunduğu kötü durumdan nasıl kurtarılacağını görüşmeye başladılar. İşte Türk ulusunun gerçek temsilcilerinin meydana getirdiği bu meclise Türkiye Büyük Millet Meclisi adı verildi'' dedi

Törende konuşmaların ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

ÇAYELİ

Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine Kaymakam Mehmet Aktaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Timur Konuk, Belediye Başkanı Rıza Çakır ile daire müdürleri ve diğer yetkililer katıldı. Daha sonra ilçe stadında devam eden törenlerde, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin en büyük bayramını kutlamanın sevinci ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek, ''Bağımsızlığımıza bayrak açışımızın ilk harcı olan bu bayram hepimize kutlu olsun. Bugün ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş bir milletin yeniden toparlanma, ayağa kalkma, vatanına ve kendi geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür'' dedi.

Tören, öğrencilerin yaptığı gösteriler ve halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından sona erdi.

ÇAMLIHEMŞİN

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının başlayan törene kaymakam İsmail Çiçek, belediye başkanı İdris Lütfü Melek, ilçe jandarma komutanı Hamza Çil ile kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda devam eden törende 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin yaptığı gösterilerin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız