1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÜMRANİYE’DE HORONLU HAMSİ FESTİVALİ
ÜMRANİYE’DE HORONLU HAMSİ FESTİVALİ

ÜMRANİYE’DE HORONLU HAMSİ FESTİVALİ

ÜMRANİYE’DE BU YIL 2’NCİSİ DÜZENLENEN HAMSİ VE HORON FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

A+A-

Ümraniye’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Hamsi ve Horon Festivali” renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlara hamsi dağıtmak için tezgahın başına ise eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu geçti.

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Rizeliler Vakfı işbirliğiyle “Hamsi ve Horon Festivali” düzenlendi.

horon2.20150125234025.jpg

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen festival Ümraniye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Festivale eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selim Temur’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde horon tepip şarkı söyleyen Ümraniyeliler, ikram edilen hamsilerden tatmak için saatler öncesinden sıraya girdi. 6 ton hamsinin dağıtıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Hasan Can, Ümraniye’de yapılan bu tür organizasyonların değerli olduğunu belirterek, yerel kültürlerin Ümraniye’de yaşatıldığını vurguladı.

hams1.20150125234039.jpg

HÜSEYİN AVNİ MUTLU VATANDAŞLARA HAMSİ DAĞITTI
Vatandaşlara elleriyle hamsi ikramında bulunan Hüseyin Avni Mutlu, Karadeniz’in kültürünün İstanbul’da yansıtıldığı ve yoğun katılımdan dolayı mutlu oldukları belirtti. Mutlu, “Festival çok keyifli, gerek Rizelilerin gerekse İstanbul’da yaşayan bütün Karadenizlilerin yoğun katılımı ile devam ediyor. Ümraniye Rizeliler Derneği’nin ve Ümraniye Belediyemizin bu güzel organizasyonunda coşku büyük hava çok güzel, tam bir hamsi havası horon ile birlikte her şey çok güzel” dedi.

“ÜMRANİYE BUGÜN ON BİNLERİ AĞIRLADI”
Festivale katılım gösteren herkese teşekkür eden Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Küçükkapdan, “Ümraniye Rizeliler Derneğimizin büyük desteğiyle bu yıl 2’ncisini düzenliyoruz. Gerçekten muhteşem bir atmosfer var evde pişirdiğimiz zaman balık kokusundan belki rahatsız oluyoruz ama burada o kadar güzel bir hava var ki Ümraniye on binleri ağırlıyor. Duyan geliyor. Kokuyu duyan geliyor. Balığı yiyen horon oynamaya başlıyor. Horonun güzelliği Rizelileri ve Karadenizlileri bugün burada bir araya getirdi. Ümraniye Meydanı Ümraniye Belediyesi’nin katkıları ile bu hale geldi. İnşallah genel seçimlerden hemen sonra da Ümraniye Meydanı’nı daha güzel etkinliklerle buluşturmak adına çok daha farklı bir konseptle inşasına başlayacağız. Ümraniye bugün balık kokuyor belki yarın Karadeniz’in başka bir kültürü kokacak. Ülkemizin dört bir yanından başka güzellikleri bir araya getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız