1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ünlü doğa fotoğrafçısına büyük şok
Ünlü doğa fotoğrafçısına büyük şok

Ünlü doğa fotoğrafçısına büyük şok

Ünlü doğa fotoğrafçısı Cemal Gülas, amcasının köyde yol tartışmaları sonrası fenalaşarak kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinde, sebep olmakla suçlanıyor.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Dünya kara kovan bal yarışması birincisi Rizeli Veli Gülas, köye yapılacak yol nedeniyle ünlü doğa fotoğrafçısı Cemal Gülas ile tartışı. Kavgaya dönüşen tartışma sonrası fenalaşan Veli Gülas, hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.
Olay geçtiğimiz Cumartesi günü Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Boğaziçi köyünde yaşandı. 2000 yılında İtalya’da Slowfort bal firması tarafından yapılan en iyi Dünya kara kovan balı yarışmasında birinci seçilen Velis Gülas (75), yeğeni ünlü doğa fotoğrafçısı Cemal Gülas ile köye yapılacak yol nedeniyle tartıştı. Jandarma tutanaklarına göre tartışma sırasında Veli Gülas, Cemal Gülas’a yumruk attı. İkili arasında başlayan itişme yakınlarının araya girmesiyle sona erdi. Bu sırada fenalaşan Veli Gülas, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını kaybetti. Gülas’ın cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olay sonrası Jandarma ve Savcılıkta ifadesi alınan Cemal Gülas, daha sonra serbest bırakıldı.
Yakınları şikayetçi oldu
Olayda yaşamını kaybeden Veli Gülas’ın yakınları ise Cemal Gülas’dan şikâyetçi oldu. Gülas’ın Karadenizli ses sanatçısı olan oğlu Behçet Gülas, yaptığı açıklamada “Arazi tartışması nedeniyle çıkan kavgada Cemal Gülas’tan aldığı darbeler sonrası babam hayatını kaybetti. Amcam ve yengem olaya tanık oldu. Adli süreç başladı. Biz şikâyetçi olduk. Sonuna kadar olayı takip edeceğiz” diye konuştu.
Cemal Gülas, kendini savundu
Cemal Gülas, ise yaptığı açıklamada “Benimle ilgili olmayan bir konu vardı. Başkalarına kızmış, bende misafirim var şimdi seni dinleyemem başka zaman konuşalım deyip yanından geçip gitmeye çalışınca bana yumruk attı. Ben yinede bırakıp gidiyorum arkamdan sopayla geliyor, bana vuruyor. Kendi hırsının kurbanı oldu. Sadece bana vurmasın diye elini tuttum. Onun dışlında benim ona karşı bir müdahalem olmadı” dedi. Ortaya atılan iddiaların kendisini üzdüğünü dile getiren Cemal Gülas, “Ben hem jandarmaya hem savcılığa ifade verdim. Sadece bilgime başvuruldu. Zaten otopsi raporlarında bir darp olmadığını öğrendim. Yakınlarının yaşadığı acıyla birlikte olayı getirmek istedikleri nokta maalesef çok üzücüdür. Rahmetli biraz sinirliydi, bazen böyle tartışmaları oluyordu. Yıllarca ben onun arısının tanıtılması ve pazarlanmasına yardımcı olmuşumdur. Evet bu olayda bir hatam var. Amcam demek ki çok sıkıntılıydı. Durup onu biraz dinlemeliydim. Misafirim var deyip gitmemeliydim. O artık derdini kimseye anlatamayacağını düşününce bana saldırdı” diye konuştu.
 
Veli Gülas kimdir?
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yaşayan Veli Gülas, 2000 yılında İtalya’da Slowfort Bal Firması tarafından organize edilen Dünya Kara Kovan Balı Yarışmasa Türkiye’yi temsilen katılmıştı. 300 kara kovan bal üreticisinin katıldığı yarışmada 500’e yakın jüri üyesinden en çok oyu alan Veli Gülas birinci seçilerek adından bahsettirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum