1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Uygunsuz asansörler ölüm saçıyor
Uygunsuz asansörler ölüm saçıyor

Uygunsuz asansörler ölüm saçıyor

Makine Mühendisleri Odası Rize il Temsilcisi Metin Bıçakçı, gerekli koşullara uymayan asansörler nedeniyle ölümclü kazaların arttığını belirtti.

A+A-

Makine Mühendisleri Odası Rize il Temsilcisi Metin Bıçakçı, yaptığı yazılı açıklamada, asansörlerin piyasaya arzından sonraki süreci ele alan ve bütün kullanım ömrü boyunca uyulması gereken asgari kriterleri belirleyen Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinin Resmi Gazete'de yayınlandığını ve zorunlu olarak uygulamaya girdiğini belirtti.

Yönetmelik gereği güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarihten sonra ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere her asansörün yıllık kontrolünün yaptırılması gerektiğini ifade eden Bıçakçı, ''Asansörlerin denetiminden yapının bağlı bulunduğu belediye, belediye hudutları dışındaki yapılar için ise valilik veya ilgili kanunlar çerçevesinde yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar sorumludur. Asansör yıllık kontrolleri ve asansörlere işletme ruhsatı verilmesi hususlarında protokol ilk olarak Pazar Belediyesi ile imzalandı ve yürürlüğe girdi. Fındıklı, Çayeli ve Kalkandere belediyeleri ile asansörlere işletme ruhsatı verilmesiyle ilişkin protokol ise geçen yıllarda imzalanmıştı.''
ifadelerini kullandı.

protokol.jpg

Bıçakçı, asansörlerin güvenli ve çalışır durumda olması konusunda yaygın yakınmalar olduğunu dile getirerek, ''Gerekli koşullara uymayan asansörlerden oluşan ölümcül kazaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Kurulmakta ya da kullanılmakta olan asansörlerdeki bu tehlikeli durumların ana nedeni, bunların yapım ve kullanımları sırasında yeterli denetimin sağlanmamış olmasıdır. Asansörlerin dinamik bir işleyişe sahip olması, yapım sırasındaki yanlışlıkların katlanarak büyümesine, yanlış ve amaç dışı kullanım yıpranmanın ve bozulmanın artmasına neden olmaktadır.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum