1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. "Vali beni dilenci yaptı" iddiası!
"Vali beni dilenci yaptı" iddiası!

"Vali beni dilenci yaptı" iddiası!

Çaykur'da geçici işçi olarak çalışan Rizeli vatandaş, özürlü çocuklarının bakımı için sürekli çalışma talebinde bulunduğu Rize Valiliği'nden ne cavap aldı?

A+A-

İlyas GÜR - Rize’nin Güneysu ilçesi Dumankaya Köyünden Mehmet Koçalı, özürlü olan Ahmet Can(4) ve Murat Can(7) isimli çocuklarının tedavisinin altından kalkamadığını bu nedenle de halk gününde Rize Valiliği'nden yardım istediğini belirterek, "Ben Çaykur’da mevsimlik işçi olarak çalışıyorum zaten. İki çocuğum da doğuştan zihinsel engelli. Sürekli tedaviye ihtiyaçları var. Çaykur’da dört ay çalışarak tedavilerinin altından kalkamıyorum. Bu nedenle vali beyden sene boyu çalışmak için yardım istedim. Sayın Valim bana makbuz bastırıp yardım toplamamı önerdi. Yardım toplamam için emir kâğıdı çıkartıldı. Sayın Valim kapı kapı dolaşıp dilenci olmamı istedi. Oysa ben çalışarak çocuklarıma bakmak istiyordum.” şeklinde konuştu.
Rize Valiliği ise yaptığı açıklamada Mehmet Koçalı'nın Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde mevsimlik işçi olduğunu belirterek, “Dolayısıyla sigortalı olduğundan çocuklarını tedavi ettirememesi mümkün değildir. Kişi, engelli çocuklarını bahane ederek Çay-Kur’da devamlı iş istemektedir.

Devlette devamlı memur ve işçi olmanın şartları belli olup kişilere göre keyfi yönetim yoktur. Kuralların gerektirdiği şartları yerine getiren kişiler Çay-Kur’a müracaat eder. Aksi istismardır. Yardım toplama da kişinin isteğine bağlıdır. İsteyen kişilere yardım toplama izin verilir.” İfadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum