1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Vali ne dedi, basın ne yazdı!
Vali ne dedi, basın ne yazdı!

Vali ne dedi, basın ne yazdı!

Trabzon Vali Vekili Vural Demirtaş, İtalyan heyete söylediği "Akacak kan damarda durmaz" sözünün basın tarafından çarpıtıldığını söyledi.

A+A-

Trabzon Vali Vekili Vural Demirtaş, dün kendisini ziyaret eden İtalyan heyete söylediği "Akacak kan damarda durmaz" sözünün basın tarafından yanlış yorumlandığını belirterek, bu sözü 'alın yazısı' anlamında kullandığını söyledi.
Konuyla ilgili olarak bugün basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Vekili Demirtaş, bu atasözünün araştırılması için kütüphaneye talimat verdiğini ifade ederek, "Kütüphaneye talimat verdim. Sözlüklerden ve ansiklopedilerden özellikle bu atasözü ve deyimin anlamlarını bulmalarını istedim. Bakalım el mi haklı bey mi haklı. Bu konuyla ilgili ne yazarlarsa yazsınlar yapacak bir şey yok. Ben o sözü 'alın yazısı' diye söyledim. Mesala 'Damdan düştü öldü, denize girdi boğuldu' gibi insanın kaderinde ölüm olduğunu anlatmak için o sözü kullandım" dedi.
Vali Vekili Vural Demirtaş, Rahip Andrea Santoro'nun ölüm yıldönümünde Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen ayin sonrası kendisine ziyarete gelen Papa'nın Roma Vikeri ve İtalyan Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Camillo Ruini, Anadolu Havarisi Episkoposu ve Vekili Lugli Padovese, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello'dan oluşan heyeti makamında kabul etmişti. Vali Vekili Vural Demirtaş, ziyaret nedeniyle memnuniyetini dile getirerek, "Sizlerin acısını yürekten paylaşıyoruz. Böyle bir olay olmamalıydı. 'Akacak kan damarda durmaz' derler, ne yazikki bu olay gerçekleşti. Sizlere tekrar başsağlığı diliyorum. Acınızı paylaşıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız