1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. VALİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
VALİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

VALİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

RİZE VALİSİ ERSİN YAZICI, YURTTA KALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELEREK SORUNLARINI DİNLEDİ

A+A-

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Çayeli Ahmet Mesut Yılmaz Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Çakır, onların sorunlarını dinledi.

Vali Yazıcı'nın yurt ziyaretinde, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Çayeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Selim Şahin, Çayeli Emniyet Müdürü Fikret Avcı, Çayeli Ahmet Mesut Yılmaz Yurt Müdürü Ayhan Aydın ile diğer yetkililer de hazır bulundu.

val1.20141015224839.jpg

Çayeli Yurt Müdürlüğü'nde barınan öğrencilerin serbest zamanlarını olumlu değerlendirmek ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Kariyer Sohbetleri Seminerine konuk olarak Vali Ersin Yazıcı katıldı.

Vali Yazıcı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmasıyla birlikte üniversite hayatının başladığını belirterek, üniversitede ders çalışırken nasıl bir yol izlediğini de öğrencilerle paylaştı.

Kendi öğrencilik yıllarından ve o yıllarda yaşadığı zorluklardan hatıralar ve notlar aktararak öğrencilerle sohbetine devam eden Vali Ersin Yazıcı, “Başarılı olmak için mutlaka belli bir program dâhilinde belirlediğiniz hedef üzerine çok çalışmalı ve her şeyden önemlisi çok okumalısınız ve asla ben başaramam diye düşünmemelisiniz” dedi.

val3.20141015224916.jpg

Eğitimde ailenin önemine de değinen Vali Yazıcı “Her anne baba çocuğunun kendisini rol model aldığını bilerek iyi bir eğitimci ve öğretmen olmak durumunda, ayrıca eğitimin ailede başladığının bilincinde olması gerekmektedir” diye konuştu.

Vali Yazıcı, gençliğin okuyan, düşünen ve o düşündüklerini söyleyebilen bir yapı içeresinde olması gerektiğini dile getirerek, ''Sokaklarda kavga eden, kahvehanelerde vakit dolduran bir gençlik tasavvur etmiyoruz. Böyle bir hedefimiz yok'' ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı, ”Kariyer Sohbetleri” seminerinin son bölümünde üniversite öğrencilerinin sıkıntılarını ve yaşadıkları sorunları da dinleyerek, yönelttikleri soruları cevapladı.

val2.20141015224858.jpg

Vali Ersin Yazıcı’ya seminere verdiği katkılarından dolayı, seminer sonunda; Çayeli Ahmet Mesut Yılmaz Yurt Müdürü Ayhan Aydın tarafından plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız