1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Yağmur altında kutlama
Yağmur altında kutlama

Yağmur altında kutlama

23 Nisan Trabzon ile Artvin illerinde soğuk ve yağmura rağmen açık alanda kutlandı. Çocuklar ıslandı ama coşkularından da bir şey kaybetmediler.

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Trabzon'da yağmur altında kutlandı. Törenler sırasında öğrenciler ıslanırken, hemen arkalarındaki öğretmenler ve protokolün şemsiye altında yağmurdan korunmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.
Kutlamalara sabah Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

 Yağmur altında yapılan ve yaklaşık 1 saat süren törende protokol şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Törende bayrak ve flama tutan öğrenciler sağanak yağmur altında ıslanırken, öğrencilerin hemen arkasında bulunan öğretmenlerin şemsiyeyle yağmurdan korunması ilginç görüntüler oluşturdu.

Kutlamalar kapsamında daha sonra Zehra Kitapçıoğlu İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Elvan Karabacak, Vali Okutan'ın makamına oturdu. Temsili Vali Karabacak, ilk icraatının okullardaki kütüphanelerin zenginleştirilmesi ve katip sayısının artırılması olacağını söyledi. Vali Okutan ise bütün çocukların bayramını kutlayarak Elvan Karabacak'ın önerisini dikkate alacağını söyledi.
Kutlamalara daha sonra Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda devam edildi. Yağmur nedeniyle az sayıdaki vatandaşın geldiği stadyumda Vali Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan tribünlerde bulunan az sayıdaki vatandaşı selamladı. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilirken, sağanak yağmurun kesilmemesi nedeniyle kutlamalar 28 Nisan Cumartesi gününe ertelendi.

ARTVİN'DE DE YAĞMUR
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Artvin'de de sağanak yağmur ve soğuğa rağmen coşku içinde kutlandı. Vali Cengiz Aydoğdu'nun makamına oturan ilkokul öğrencisi, ilk olarak belediye başkanını arayarak, çöp sorununun çözülmesini istedi.
Tören, vilayet binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Cengiz Aydoğdu'nun makamına oturan Yeni Mahalle İlköğretim Okulu öğrencisi Funda Yılmaz, ilk olarak telefonla Belediye Başkanı Emin Özgün'ü arayarak, Artvin'deki çöp sorununun bir an önce halledilmesini istedi. Yılmaz, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan çöp bidonlarının yanı sıra geri dönüşüm kutularının da konulması talimatını verdi. Vali Aydoğdu, sembolik valinin
talimatlarının son derece isabetli olduğunu belirterek, bayramını kutladığı çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Şehir stadında yapılan kutlamalar, yağmur ve soğuğa rağmen büyük bir coşku içinde devam etti. Stattaki kutlamalara Vali Cengiz Aydoğdu, Garnizon Komutanı Albay Birol Şimşek ve Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, milli egemenlik ilkesinin hayat bulduğu bu günün Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram olduğunu hatırlattı.
Kutlamalarda, öğrencilerin okuduğu 23 Nisan şiirleri ile yaptıkları gösteriler, izleyenlerden büyük alkış aldı. Kutlamalar için Gürcistan'dan gelen 35 çocuğun da bir hayli mutlu oldukları gözlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız