1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yarışmacılara 500 kilo kuru çay dağıtıldı
Yarışmacılara 500 kilo kuru çay dağıtıldı

Yarışmacılara 500 kilo kuru çay dağıtıldı

Rize Ticaret Borsası ve Rize Belediyesi tarafından düzenlenen “Çay Demleme Yarışması’nda dereceye girenler; 500 kilo kuru çay aldı.

A+A-

Geçtiğimiz hafta sona eren ve 150 kişinin katıldığı Çay Demleme Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara bugün Rize Ticaret Borsası’nda düzenlenen törenle kuru çay ödülleri verildi.

Yarışmada 1. olan Necmi Kavalcı’ya 300 kilo, ikinci gelen Nurleyla Gezmiş’e 150 kilo ve üçüncü olan Mustafa Furtuna’ya 50 kilogram kuru çay verildi. Rize Ticaret Borsası tarafından en kaliteli çaylardan oluşan özel paketler yarışmacılara hediye edilirken, hediye edilen çayların satılmaması sadece tüketilmesi için yarışmacılar ile sözleşme de imzalandı.

cay2_3.jpg

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, güzel çay demleme alışkanlığının yaygınlaştırılması için bu yarışması düzenlediklerini belirterek, “Amacımız en iyi çayın nasıl demlendiğini geniş kitlelere duyurmak ve bunu alışkanlık haline getirmektir. Bundan sonraki hedefimiz geliştireceğimiz yeni bir proje ile her ilde iyi çay demlemesini anlatacak kişileri eğitmektir” dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise yaptığı açıklamada, “Çayımızın tanıtımını ve iyi çay demleme alışkanlığını geliştirecek olan bu yarışmaya katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

cay1.20140829192616.jpg

Ardından yarışmanın birincisi Nemci Kavalcı kendine özgü taktikleri ile çay demleyerek ödül törenine katılanlara ikram etti.

Kavalcı, iyi çay demlemek için suyun yeterince kaynatılması gerektiğini sıcak suyun yavaş yavaş çaya dökülmesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız