1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaş çay destekleme ödemeleri ne zaman?
Yaş çay destekleme ödemeleri ne zaman?

Yaş çay destekleme ödemeleri ne zaman?

Sanal basında çay destekleme bedellerinin 1 Mart tarihinde hesaplara yatacağı şeklindeki haberler, üreticileri de şaşırttı!

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "2013 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında, 2 milyon 178 bin 536 çiftçiye mazot, gübre ve toprak analizi için 1 milyar 410 milyon lira ödenecek.” şeklindeki açıklamasının bazı sanal ve sosyal medyada “Yaş çay destekleme primleri 1 Mart’ta hesaplara aktarılacak” şeklinde haber olarak sunulması vatandaşların aklını karıştırırken bugün herhangi bir ödeme yapılmadığı gibi, yazılanların da asparagas olduğunun anlaşılması üreticileri hayal kırıklığına uğrattı.

İnternette özellikle müthiş bir dezenformasyon yaşandığını söyleyen bazı okurlar, “Sağ adamı öldürüyor, ölmüş adamı yaşıyor diye haber yapıyorlar. Müthiş bir haber kirliliği yaşanıyor. Eline klavye alan yazıyor. Habercilik de ayağa düştü. Bu son olarak çay destekleme primlerinin ödenmesiyle ilgili yanıltıcı haberlerde ortaya çıktı. Bakanlık ne açıklamış bunlar ne bilgi veriyor? Milleti zor durumda bırakıyorlar. Fabrika yetkilileri, banka yetkilileri ve üretici şaşkın. İnsanları şaşkın yerine koymanın alemi ne? Her yıl Mart ayı sonunda yatıyor hesaba bu paralar. Şimdiden bu haberleri yaymak ne anlama geliyor?” diye tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum