1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaş çay destekleme paraları hesaba aktarıldı
Yaş çay destekleme paraları hesaba aktarıldı

Yaş çay destekleme paraları hesaba aktarıldı

160 milyon TL'lik yaş çay destekleme bedellerinin bugün itibariyle bakanlıktan çıktığı ve ilgili bankaya aktarıldığı bildirildi. Ödemeler ise yarın yapılacak.

A+A-

Üreticilerin, yaş çay destekleme bedellerini Perşembe gününden itibaren ilgili banka hesaplarından alabilecekleri duyuruldu.

Daha önce 26 Mart’ta ödeneceği duyurulan yaş çay destekleme bedellerinin 3 günlük bir gecikmeyle ilgili bankanın hesabına aktarıldığı belirtilirken 160 Milyon TL’nin yarın itibariyle üreticiler tarafından çekilebileceği kaydedildi.

hikmet-ayar.jpg

RİZE MİLLTEVEKİLİ KARAL VE İL BAŞKANI AYAR'DAN AÇIKLAMALAR

AK Parti Rize il Başkanı Hikmet Ayar destekleme primi ödemelerinin müstahsilin hesabına yatırıldığını açıkladı.
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Yaş çayda uygulanan destekleme pirim bedeli ödemeleri 28.03.2012 çarşamba gecesi itibarıyla müstahsil hesaplarına intikal ettirilecektir. Takriben 160 milyon TL tutarındaki destekleme pirim bedelleri 29.03.2012 perşembe günü vatandaşlarımız tarafından hesaplardan çekilebilecektir. Önceki iki yıl itibarıyla destekleme pirim bedeli ödemelerine bakıldığında; 2010 yılında 126 milyon TL 29 Mart 2010 tarihinde, 2011 yılında 148 milyon 421 bin TL'nin 121 milyon 800 bin TL'si 29 Mart 2011 tarihinde, geri kalan 29 milyon 621 bin TL'si ise 18 Mayıs 2011 tarihinde ödenmiştir. Daha önceki yılların destekleme prim bedeli ödemeleri ise bu tarihlerden daha sonraya sarkmıştır. Görüldüğü üzere destekleme prim bedeli ödemelerinde önceki yıllara oranla herhangi bir gecikme söz konusu olmamıştır ve ödemeler önceki iki yılda olduğu gibi 29 mart tarihinde yapılmıştır. Kamuoyunda sorun olarak beliren durum bir yanlış anlaşılma sonucu hasıl olmuştur. " ifadelerine yer verdi.

hasankaral.jpg
                     
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise destekleme primleri ödemesinin 2 yıldan bu yana mart ayının son haftasında ödendiğini belirterek ödemelerde bir gecikmenin yaşanmadığını söyledi.
Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde destekleme primlerinin Mart ayının sonunda yatacağını ifade ettiğini söyleyen Karal; "İyi niyetli bir basın mensubu ‘25 Mart'ı 26 Mart'a bağlayan gece ödenebilir mi?’ diye sordu. Ben de ‘İnşallah ödenir, kesin bir şey yok.’ dedim. Ancak bu kamuoyunda çok farklı bir şekilde yer aldı. ‘Hasan Karal bu tarih için söz verdi.’ dendi. Sözümüzde durmadık diye bir şey yok. Olay tamamen bizim dışımızda gelişmiş ve o şekilde algılanmıştır. Biz dediğimiz tarihte bu paraları ödüyoruz. Çaykur'un hesaplarına para geçmiş durumdadır. Para yarın müstahsillerimizin hesabında olacak. " ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum