1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yazıcı havalimanı ve yatırımlarla ilgili konuştu
Yazıcı havalimanı ve yatırımlarla ilgili konuştu

Yazıcı havalimanı ve yatırımlarla ilgili konuştu

Ak Parti Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, havalimanı ve Rize'deki yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Ak Parti Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı katılmış olduğu televizyon programında seçim dönemini ve Türkiye’nin 2002 sonrasında geldiği son durumu değerlendirdi.

RİZE’DEKİ YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Rize’de Ak Parti’ye çok güçlü bir desteğin olduğu algısını edindiklerini söyleyen Yazıcı, “Vatandaşlarımız proje ölçeğinde değerlendirmeler yapıyor. Kim hayatını kolaylaştıracak, kimin ufku var kimin vizyonu var konusunda değerlendirme yaparken kişilerin ve kadroların referansları olarak uygulamalarını ölçüt alıyor. Bizim Türkiye’de 13 yıldır sağladığımız kazanımlar 7 Haziran’da vatandaşlarımızdan yetki isterken referansımız olacaktır. 150 yıldır talep edilen bir ihtiyaç olan Ovit Tüneli var. 14 Mayıs 2011 günü Rize meydanında Recep Tayyip Erdoğan Ovit Tüneli’ni yapacağız demiştir ve ondan bir yıl sonra tünelin temeli atılmıştır. Şu anda da çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Havalimanıyla ilgili çalışmalar bitti, programa alındı, ÇED raporları hazırlandı, oşinografik incelemeleri de bitti, proje çalışmaları hızla devam ediyor” şeklinde konuştu.

yazici1.20150422163805.jpg

HER ALANDA İLERLEME KAYDEDİLDİ
Kendilerinin yaptıkları hizmetlerle vatandaşların karşısına çıktıklarını belirten Yazıcı, “3 Kasım 2002 öncesi Türkiye ne durumdaydı şimdi ne durumda? Sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada, bayındırlıkta, sosyal politikalarda hep büyük çalışmalar yaptık. Siyaset tarzımız itibariyle hiçbir zaman alan sınırlaması içine düşmedik. Her alan bizim görev sahamız içerisindedir. Her konu ve her soru bizim gündemimizde olmuştur” dedi.
ENGELLİLERE YÖNELİK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR
Sosyal alanda da önemli hizmetleri ortaya koyduklarını ifade eden Yazıcı, “Engellilerin nasıl çalışacağı, evde bakımlarının nasıl yapılacağı, eğitim imkanlarının nasıl sağlanacağı konusunda büyük atılımlar yaptık. Türkiye’deki 8 buçuk milyon engellinin bir hukuku yoktu. Biz Türkiye’de engelliler kanunu çıkartarak hizmetlerin alınabileceği bir hukuki zemin oluşturduk. Büyük sosyal projeler geliştirdik” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE EKONOMİK DAR BOĞAZDAN KURTULDU
Türkiye’yi ekonomik olarak büyük bir dar boğazdan çıkarttıklarını belirten Yazıcı, konuşmasında “70 sente muhtaç bir Türkiye vardı. Türkiye 1 milyar dolar kredi bulamıyordu. Uzun vadede Türkiye’ye kimse güvenmiyordu. Türkiye’de bir güven ortamı yoktu. IMF’ye bağımlı bir Türkiye vardı. IMF’ye borç ilişkisini 2013 yılında Ak Parti hükümetleri bitirdi. Ondan sonra da çok büyük projeleri hayata geçirdik” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum