1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Yeni Başkan Metin Kalkavan
Yeni Başkan Metin Kalkavan

Yeni Başkan Metin Kalkavan

Çaykur Rizespor'da, Futbol Yatırımları Ticaret ve Sanayi A.Ş. Başkanlığı görevinden ayrılan Şadan Kalkavan'ın yerine Metin Kalkavan seçildi.

A+A-

Rizespor Futbol Yatırımları Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin olağanüstü genel kurulu İstanbul'da yapıldı.

Deniz Ticaret Odası'nda yapılan genel kurula şirketin 51 ortağından sadece 18'i katıldı.

Şirketin kurucu başkanı olan Şadan Kalkavan, Fenerbahçe'nin başkanlığına aday olduğundan 3 aydır sürdürdüğü görevi bırakırken başkanlık koltuğuna Metin Kalkavan getirildi.

Ticaret usulü kanununa göre yapılan genel kurula şirketin ortakların ilgi göstermemesi ve bununla da katılımın son derece az olması dikkat çekti.

51 ortaktan 18'inin katıldığı kongrede 15 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu ile birlikte kulübün bundan sonraki sevk ve idaresini yapacak olan icra kurulu belirlendi.

İcra Kurulu
Kurucu başkan olan Şadan Kalkavan'ın şirketin onursal başkanlığına getirildiği olağan üstü genel kurulda Metin Kalkavan'ın başkanlığında 15 kişilik yeni yönetim kurulu oluşturuldu.

15 kişiden oluşan yeni yönetimde ve icra kurulunda A.Ş.'nin Rize'deki büyük ortaklarından olan Ribelsan, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Köksal Sevimli, Yılmaz Zehiroğlu, Şaban Ali Razı, Selahattin Ataç gibi isimlerden hiçbirinin yer almaması dikkat çekti.

Öte yandan A.Ş.'nin kurucu yönetiminde yer alan Rizespor'un eski başkanı Kadir Çakır, şirketin yeni yönetiminde görev almadı. Kulübün bundan sonra sevk ve idaresini yapacak olan icra kurulunun başında ise yine Ulvi Suvarioğlu var.

BAŞKAN METE'NİN AÇIKLAMASI
Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Halim Mete, Çaykur Rizespor futbol takımının şirkete devredildiğini belirterek, ''Ticaret Usulu Kanunu'na göre olağanüstü kongre kararı alınmıştı. İstanbul Deniz Ticaret Odası'nda yapılan olağanüstü kongreye 51 şirket ortağından 18'i katıldı. Kurucu başkanımız Şadan Kalkavan aday olmazken, kendisi onursal başkanlık görevine getirildi. Mevcut yönetim içinden Metin Kalkavan, oybirliğiyle Çaykur Rizespor Futbol Yatırımları Ticaret ve Sanayi A.Ş. Başkanlığı'na seçildi'' dedi.

Mete, hedeflerinde hiçbir zaman bir değişiklik olmayacağını ifade ederek, ''Çaykur Rizespor'un başarısı için ne gerekiyorsa yapacağız. Hedeflerimizi biliyoruz. Buna göre tedbirlerimizi alıyoruz. Kayıplarımızın farkındayız. Ancak Çaykur Rizespor camiası büyük bir camiadır. Her zaman bu zorlukları aşacak güce sahiptir'' diye konuştu.

A.Ş'NİN YENİ YÖNETİMİ
Çaykur Rizespor Futbol Yatırımları Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin başkan yardımcılıklarına Mehmet Emin Erkan ve Halim Mete getirilirken, yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Mehmet Cengiz, Kemal Yardımcı, Niyazi Mete, Gökhan Kıran, İbrahim Öztürk, Nazım Kalkavan, İrfan Karakaş, Adnan Torlak, Şükrü Cevahir, Ali Çemberci, Ömer Ofluoğlu ve Koray Deniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum