1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yıkılan ağaç 10 gün emir bekledi!
Yıkılan ağaç 10 gün emir bekledi!

Yıkılan ağaç 10 gün emir bekledi!

Çayeli ilçesindeki ilginç olayda, kar nedeniyle yıkılan 400 yıllık tarihi çınar ağacının enkazı, devam eden yazışmalar nedeniyle 10 gün yerinden kaldırılamadı!

A+A-

Bengü BİTİŞ(pazar53/özel)
"Yetki gelmedi" diye yıkılan ağacı 10 gün beklettiler!
Türk bürokrasindeki “Emir demiri keser” sözü, Çayeli ilçesinde 400 yıllık bir ağacın kış şartları nedeniyle yıkılması olayında adeta ayyuka çıktı. 27 Aralık günü aşırı kar yağışı ve fırtına sebebiyle yıkılan çınar ağacının enkazı, Belediye ile Anıtlar Yüksek Kurulu arasında devam eden yazışmalar nedeniyle Merkez Mesut Yılmaz Parkında 10 gündür bekletiliyor.
 
Konuyla ilgili gelişmeyi doğrulayan Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, gerekli yazışmalardan dolayı 10 gündür ağaca dokunamadıklarını belirterek, “Merkez Mesut Yılmaz parkında 10 gün önce 400 senelik çınar ağacı aşırı kar yağışı ve fırtına sebebiyle yıkıldı. Bütün halkımızın gözbebeği olan bu çınarın yıkılışı hepimizi derinden etkiledi. Bu bir tarihti. Evet, bu ağacın şimdiye kadar kaldırılması gerekirdi. Ancak bizim kaldırma yetkimiz yok. Bu ağaç, anıtlar kuruluna ait. Ancak anıtlar kurulunun izni ile işlem yapabiliriz. Bu sebeple, yıkılan ağacın kaldırılması için bir dizi yazışmalar gerçekleşti. Biz ağacın yıkıldığını Kültür Müdürlüğü’ne bildirdik. Onlar gelerek fotoğraflarını çektiler. Trabzon Anıtlar Kurulu bilgilendirildi. 10 günlük yazışma ve bürokratik işlemler neticesinde “kaldırabilirsiniz” diye yetki verildi belediyemize. Cumartesi günü ağacın kaldırılma işlemleri başlayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum