1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yılmaz baba ocağı Çayeli'ndeydi
Yılmaz baba ocağı Çayeli'ndeydi

Yılmaz baba ocağı Çayeli'ndeydi

Seçim çalışmalarını bugün baba ocağı Çayeli ilçesinde sürdüren Yılmaz, hemşehrilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

A+A-

Eski başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili adayı Ahmet Mesut Yılmaz, Türkiye'de Demokrat Parti'nin (PDP), Adalet Partisi'nin (AP) ve Anavatan (ANAP) Partisi'nin devamı olan güçlü bir siyasi alternatif bulunmadığını söyledi.
Çayeli Belediye Parkı'nda hemşehrileri ile bol bol fotoğraf çektiren Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kimseyle kavgasının olmadığını, bölmek için değil, bileştirmek için aday olduğunu belirtti.

Bir ay boyunca hemşehrileri ile birlikte olacağını ifade eden Yılmaz, "Siz bana doyacaksınız ama ben size doyamayacağım." dedi.

"DP, AP ve ANAP'IN DEVAMI OLAN GÜÇLÜ BİR SİYASİ ALTERNATİF YOK"
Sadece sandalye kapmak ya da milletvekili olmak için aday olmadığını anlatan Yılmaz, "Seçim zamanıdır bütün milletvekili adayları gelecek hepsi size bir şey söyleyecek . Ben size bir şey söyleyeceğim, ne derlerse desinler beni söylediklerimi sakın unutmayın. Siz beni 20 sene milletvekili yaptınız, siz beni bakan yaptınız, başbakan yaptınız. Ben şimdi sadece milletvekilliği sandalyesi için aday değilim. Ben tıpkı 1983'te olduğu gibi, ANAP'ı kurduğumuz ilk gülerde olduğu gibi 'halka hizmet hakka hizmettir' anlayışını yeniden Türk siyasetine hakim kılmak için aday oluyorum. Kavga için değil huzur için, milleti bölmek için değil birleştirmek için, öyle laf için değil hizmet için aday oluyorum." diye konuştu.

"Maalesef bu seçimlerde Türkiye'de her zaman ilerlemeyi, kalkınmayı, gelişmeyi, hizmeti, herkesin inancına saygılı olmayı ve herkesi kucaklamayı Türk siyasetini sokmuş olan DP'nin, AP'nin, ANAP'ın devamı olan güçlü bir siyasi alternatif yok" diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Önümüzdeki meclis herhalde bugünkünden daha kavgacı bir meclis olacak. Bir tarafta AKP, bir tarafta CHP, bir tarafta MHP, bir tarafta DTP, DP neyse. Oların kavgaları ile sizin meseleleriniz hallolmaz. Onlar orada tepişirler, ama burada Çayeli'nde işsizlerin sayısı artar. Çay üreticilerinin sorunları ağırlaşır. Size hizmet gelmez. Beni istiyorum ki, Ankara'da sizi ilgilendirmeyen meseleler konuşulmasın. Bu meclis sizin meselelerinize çözüm getirsin. Bu hükümet size hizmet getirmek için çalışsın."
Bugün Türkiye'de bir kavga ve kutuplaşmanın yaşandığını savunan Yılmaz, "Bu kavgadan hiç birinize hayır yok. İşsizlere bu kavgadan hayır yok. Esnafa bu kavgadan iş yok. Çay üreticisine bu kavgadan fayda yok. Ama hiç şüpheniz olmasın bu durum uzun sürmeyecek. Türkiye ilk fırsatta bu siyasi boşluğu dolduracak. Bunu inşallah yine tıpkı 1983'te olduğu gibi biz öncülük edeceğiz." şeklinde konuştu.
Yılmaz, konuşması sırasında bir vatandaşın Erkan Mumcu'yu hatırlatması üzerine; "Yahu ona cevap vermeye değer mi? Bak seçime girecek bile yüzü kalmadı." ifadelerini kullandı.
2,5 sene başbakanlık yaptığını ve o 2,5 senelik başbakanlığın hesabını kendisinden 4,5 sene sorduklarını söyleyen Yılmaz, "Soruşturma yaptılar, araştırma yaptılar, Yüce Divan'a verdiler. Ama bugün huzurunuzdayım. Sizden yine oy istiyorum. Benim başkaları gibi milletvekilliğine ihtiyacım yok. Bakanlığa, sandalyeye ihtiyacım yok. Ama ben şunu gördüm, bütün o makamlarda oturmaktan daha kıymetli bir şey var; şu bacıların 'Allah razı olsun'ununu almak var, sizin duanızı almak var." dedi.
Vatandaşların kendisine vereceği desteğin tüm Türkiye'ye bir mesaj vereceğine dikkat çeken Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada seçimlerden daha önemli bir şey olacak. Bütün Türkiye buraya bakacak. Buradan tüm Türkiye'ye de bir mesaj vereceksiniz. Vereceğiniz mesaj Türkiye'de, Ankara'da başlatacağım yolu daha da kısaltacak, bana güç verecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
35 Yorum