1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yine senet vakası. Bu defa Rize!
Yine senet vakası. Bu defa Rize!

Yine senet vakası. Bu defa Rize!

Rize’de Hüsnü Özdemir isimli kişi, 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde rehin kalan eşini ancak senet imzalayarak çıkartabildiğini iddia etti.

A+A-

MUSTAFA BAYRAK
Başbakan Erdoğan'ın vurgulu şekilde yaptığı 'hastanelerde rehin kalma döneminin sona erdiği' açıklamalarına rağmen, üstelik de kendi memleketinde yine rehin olayı iddiası yaşanıyor.
  
Rize’de Hüsnü Özdemir (45) isimli kişi, eşi Havva Özdemir’in(42) tedavi masraflarını ödeyemediği için, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde rehin kaldığını iddia etti.

Senet imzalayarak eşini hastaneden çıkartabildiğini söyleyen altı çocuk babası Hüsnü Özdemir yaptığı açıklamada, “Bir süre önce iflas ettim. Hiçbir sosyal güvencem yok. Eşim hasta oldu. Bir gün Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde tedavi gördü. Bana 377 TL fatura çıkartıldı. Faturayı ödeyemeyince hastamı çıkartamadım. Bir arkadaşımdan 70 TL borç alarak hastaneye ödedim. Borcumun kalanına ise senet yaparak, hastamın çıkmasını sağladım. Eşimin rahatsızlığı sürüyor. Maddi durumum iyi olmadığı tedavisini yaptıramıyorum.” şeklinde konuştu.

Özdemir, tanınmış bir çay firması ile aralarında geçen anlaşmazlıktan dolayı iflas ettiğini belirterek, firma sahibinin gücünü kullanarak kendisini zor durumlara düşürdüğünü ifade etti.

Özdemir, “Çay firmasında çalıştırılmak üzere banka kredisi ile iki kamyon aldım. Sonra firma beni yüz üstü bıraktı. Kamyonlarımı çalıştırmadı. Firma ile aramda tartışmalar yaşandı. Firma sahibi gücünü kullanarak bana zor günler yaşattı. Trafikte bana bir gecede altı farklı ceza yazıldı. Araç trafikte olmamasına rağmen bu cezalar yazıldı. Gece saat 03.00’da bile ceza yazılmış. Bana toplam 90 farklı ceza yazıldı. Konuyu dönemin Rize Valisi Kasım Esen’e aktardım. Başbakanımıza aktarmaya çalıştım. Ama bana kimse yarımcı olmadı. Hala araçlardan biri üzerimde gözüktüğü için de yeşil kart alamadım.” dedi.

BAŞHEKİMİN AÇIKLAMASI:
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Velioğlu ise hastanede rehin kalma olayının söz konusu olamayacağını ifade ederek, ''Hastane prosedürü gereği resmi işlemler yapılıyor. Kesinlikle bir hastanın borcunu ödeyemediği için rehin kalması söz konusu değil. Bu bir resmi işlem takibidir. Hasta bu senetle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edip herhangi bir geliri olmadığını beyan ederse kendisine gerekli kolaylık sağlanıyor'' dedi.

Başhekim Velioğlu, Sağlık Bakanlığının başlattığı uygulama ile hiçbir hastanın ekonomik durumu dolayısıyla zorluk yaşamadığını ifade ederek, ''Biz hastanemizde böyle bir olaya zaten izin vermeyiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum