1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yolların fatihi Ardeşenli süper nine
Yolların fatihi Ardeşenli süper nine

Yolların fatihi Ardeşenli süper nine

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 4 çocuk annesi 62 yaşındaki Hediye Yavrucu, 18 yıldır kamyon şoförlüğü yapıyor, tek bir kere kaza yapmadı.

A+A-

Eşinin ölümünden sonra erkek mesleği olarak bilinen kamyon şoförlüğünü yıllardan bu yana kaza yapmadan sürdüren, Hediye kaptan, kar, yağmur, toz, çamur demeden direksiyon sallıyor.
Erkek şoförlere adeta meydan okuyan Hediye kaptan, aynı zamanda çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor. Ekmek kapısı olarak sürdürdüğü mesleğini çok sevdiğini belirten Hediye Yavrucu, kaza yapmamasının sırrını ise süratli gitmemek ve yorgunken araç kullanmamak olarak açıklıyor. Hediye kaptan, gözü gibi baktığı aracının bakımını aksatmamasının da kazalardan uzak kalmasının nedenleri arasında yer aldığını belirtiyor.

Yük olduğu zaman telefonla sipariş alarak yola çıkan Hediye kaptan, erkek şoför arkadaşlarının şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ve karşılaştıklarında karşılıklı espriler yaptıklarını belirtti. Hediye kaptan “Kamyonculuk erkek mesleğidir, ama iş başa kalınca bir iş yapmak zorunda kalınıyor. Eşimin yadigarını yaşatmaya çalışıyorum ve bu arada eş dostlara da yardımcı oluyoruz. Zevkli bir meslek . Erkek şoförler benim direksiyon salladığımı gördüklerinde yaşlı halimle büyük aracı kullanmam hem çok şaşırtıyor, hem de gurur duyduklarını söylüyorlar. “diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum