1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. YSK HEMŞİN'DEKİ SEÇİM KARARINI BOZDU!
YSK HEMŞİN'DEKİ SEÇİM KARARINI BOZDU!

YSK HEMŞİN'DEKİ SEÇİM KARARINI BOZDU!

Hemşin'de il seçim kuruluna yapılan itirazlar sonucu yenilenmesine karar verilen il genel meclisi seçimleriyle ilgili kararı YSK reddetti.

A+A-

CHP tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itiraz karara bağlandı. YSK, Hemşin İlçesinde seçimin tekrarlanmasına gerek olmadığı yönünde karar verdi. Buna göre Hemşin'de 1 Haziran'da yeniden yapılması kararlaştırılan İl Genel Meclisi seçimi iptal edildi, 30 Mart günü alınan sonuç geçerli sayıldı. Hemşin ilçesinde yapılan İl Genel Meclisi seçiminde, Ak Parti 920, CHP 560 oy almış, buna göre İl Genel Meclisine Ak Parti ve CHP birer üye çıkarmıştı.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi devam ederken, Yaltkaya köyünde, iki seçmenin İl Genel Meclisi için mührü yanlış yere vurduğunu söylemesi üzerine, sandığı açıp zarfı çıkaran görevlilerin söz konusu kişilere yeniden oy kullandırdığı öne sürülmüş ve bunun üzerine yapılan itirazı, Hemşin İlçe Seçim Kurulu reddetmesine rağmen AK Parti'nin itirazı üzerine Rize İl Seçim Kurulu Yaltkaya köyünde İl Genel Meclisi seçiminin yenilenmesine karar vermişti.

Buna da itiraz eden AK Parti, Yaltkaya Köyü’ndeki usulsüzlüğün o seçim türünde sonuca etkili olduğunu öne sürüp, İl Genel Meclisi seçiminin sadece Yaltkaya’da değil iptal edilerek Hemşin’de yenilenmesi için yeniden itirazda bulununca, itirazı değerlendiren Rize İl Seçim Kurulu da oybirliği ile Hemşin İl Genel Meclisi seçiminin yenilenmesine karar vermişti. Bu duruma itirazda bulunan CHP de YSK’ya başvurmuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum