1. YAZARLAR

  2. Hızır TONYALI

  3. Bu ne istikrarsızlık...
Hızır TONYALI

Hızır TONYALI

Yazarın Tüm Yazıları >

Bu ne istikrarsızlık...

A+A-

Çıkmadık candan ümit kesilmez derler ya.
Pazarspor’un işi de ona benzedi
Ligde son sıraya demir atmış, 6 oyuncusu gitmiş, 18 kişilik kadro kuramayan Erzincan’a kaybediyorsun, şampiyonluğa oynayan, gurubun en zor takımlarından Yozgat’ı eksik kadronla ve üstelik 1-0 yenik duruma düşmene rağmen mağlup edebiliyorsun.
Adama sorarlar; bu ne istikrarsızlık?
Şimdi galip geldik kötü mü oldu denilecek.
Ben, neden mağlup oldunuz diye soruyorum.
Galip gelmek zaten göreviniz.
Pazarspor son 3 maçta akıl almaz puanlar kaybetti.
Giresun’u 4-1 yenip ardından Tokat’a 2, Kırşehir ve Erzincan’a da 3’er puan hediye edildi.
Pazarspor Moral motivasyon olarak zirveye yükseldiği bir anda istikrarsız sonuçlar alıyor.
Yozgat karşısında Mücahit sakat olduğu için, Mahmut ve Emre de cezaları nedeniyle forma giyemediler. Uzun aradan sonra Mikail ve Ozan da bu boşluktan ilk onbirde forma şansı buldular.
Şimdi bir bakalım Pazarspor’un rahat kazandığı müsabakalara. Ozan ve Mikail’in bariz şekilde oyuna katkılarını göreceğiz.
Hocanın işine karışmak istemeyiz.
Ancak Pazarspor’da skora yansıyan istikrarsızlığın kadrodaki istikrarsızlıkla paralellik arz etmesi tesadüf olamaz sanırız.
Nitekim Yozgat maçının başkahramanı Ozan oldu. Attığı ve attırdığı gol ile Ercan Ertemçöz’ü ipten aldı Ozan.
Erzincan maçıyla tahtı sallanan Ertemçöz, şimdilik kefeni yırtmış gözüküyor.
Yozgatspor’un 1–0 öne geçtikten sonra üst üste bulduğu pozisyonlar karşısında Pazarspor defansının verdiği açıklar herkesi hop oturtup hop kaldırdı. Bu yarıda skor farka dönüşmediyse, çok yakınılan şansın bu kez Pazarspor’dan yana olduğunun altını çizmeye gerek yok sanırım.
Pazarspor, Yozgat kalecisinin bariz hatasından kaynaklanan pozisyonla ilk yarının sonunda beraberliği yakaladı. Bu moralle 2. yarı oyunda dengeyi ve ardından da üstünlüğü yakalayarak maçı kazandı.
Kalan 3 maç için Pazarspor hakkında yorum yapmak çok zor. Çünkü maalesef istikrar yok. Bundan sonrası oyuncuların ve hocanın ortaya koyacağı performansa bağlı. Şunu ifade edebilirim sadece, Pazarspor istedikten sonra hiçbir takıma tek puan vermez. O zaman problemi çözmek de yine kendilerine kalıyor.
Bu kadar masraf ve emekten sonra küçük bir istikrar dengesizliğinin nelere mal olabileceğini hatırlatmaya gerek yok sanırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum