1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMA

  3. Balıkçılığımız AB'ye endeksleniyor!
Balıkçılığımız AB'ye endeksleniyor!

Balıkçılığımız AB'ye endeksleniyor!

Balıkçılık faaliyetlerinin ab politikaları ile eşleştirilmesi amacıyla Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki su ürünleri uzmanlarına 3 günlük seminer verilecek.

A+A-

AB uyum yasaları çerçevesinde tarama sürecinden geçen Türkiye, su ürünleri sektörünü AB ile eşleştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki su ürünleri sektörünün kurumsal ve yasal uyumu için 3 günlük seminer düzenleniyor.
Ordu Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin Su Ürünleri Kontrol Şube Müdürlüklerinde görevli 48 teknisyen, mühendis ve denetim görevlisi katılıyor. Semineri yöneten AB Su Ürünleri Uzmanı İsveçli Bela Thinsz, katılımcılara barkovizyon gösterisi eşliğinde AB ile ortak balıkçı politikaları, kontrol faaliyetleri ve kontrol belgeleri, balıkçı teknesi kayıt sistemi ve seyir defteri, karaya çıkış bildirimleri, satış, taşıma ve nakil belgeleri ile ilgili konularda detaylı ve geniş bilgiler verdi.
 
Seminere katılan diğer uzmanlarda su ürünleri mevzuatının temel bölümlerinin AB mevzuatına uygun hale getirilmesi, mevcut su ürünleri idaresinin yeniden yapılandırılarak güçlendirilmesi, su ürünleri sektöründe biyolojik, ekonomik ve sosyal anlamda sürdürülebilir gelişmeler kaydedilmesi konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız