1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Kasko yaptırıken dikkat edin!
Kasko yaptırıken dikkat edin!

Kasko yaptırıken dikkat edin!

kasko yaptırırken poliçeleri yeterince incelenmemesi hak kaybına yol açabiliyor. Gerçek ise ancak başa bir olay gelince anlanıyor.

A+A-

Sürücülerin yüzde 90'ı, araçları için kasko yaptırırken poliçeleri yeterince incelemiyor. Bu da bazı hak kaybına yol açabiliyor. Gerçeği ise ancak başımıza bir olay gelince anlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi, veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alan, isteğe bağlı sigorta türü olan kasko sigortaları; kapsamları açısından şirket bazında farklılıklar gösteriyor.

Bir çok kişi, aracıyla ilgili başına bir olay gelmeden kasko sigortası hakkında yeterli bilgiye sahip olmuyor.

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Levent Ergün, Türkiye'de trafiğe kayıtlı 12 milyonun üzerinde araç olduğunu, bunlardan 3 milyon 300 bininin kasko sigortasının bulunduğunu belirtti.

28 kasko poliçesi alınabilecek sigorta şirketinin, yurt genelinde 16 bini aşkın acentesi olduğunu ifade eden Ergün, bu acentelerin çeşitli teminatları bulunduğunu vurguladı.

Sürücülerin kasko yaptırırken poliçelerdeki teminat maddelerini çok iyi incelemeleri gerektiğini ifade eden Ergün, ancak bir çok kişinin bunu yapmadığını söyledi.

Araç sahiplerinin kasko sigortası yaptırırken teminatlardan ziyade poliçe fiyatını dikkate aldığını belirten Ergün, ''Halbuki bir poliçe diğerine göre ucuzsa bunun nedeni teminatlardaki farklılıklardan kaynaklanıyordur. Araç sürücülerinin yüzde 90'ı kasko yaptırırken poliçeleri yeterince incelemiyor. Daha sonra başlarına bir olay geldiğinde sigorta şirketlerini suçluyorlar'' dedi.

KASKO YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Araç sahiplerinin yüzde 60'ının teminatlardaki maddelerden ziyade poliçe fiyatını dikkate alarak kasko yaptırdığını kaydeden Ergün, şöyle konuştu:

''Çoğu kişi kasko yaptırırken, ne gibi hakları olduğunu bile bilmez. Kasko yaptırırken sigorta değeri günün koşullarına uygun olmalı. Fiyat, öncelikli tercih olarak dikkate alınmamalı. Kaza yapıldığı zaman hasarı en çabuk ve eksiksiz ödeyen firmalar tercih edilmeli. Ferdi Kaza Sigortası ile İhtiyarı Mali Mesuliyet sigortasından verilen teminatlara ve ödenecek prime dikkat edilmeli. Poliçedeki genel ve özel şartların iyi okunması gerekiyor. Grev, deprem, sel gibi teminatların bulunup bulunmadığı kontrol edilmeli. Poliçenin enflasyona karşı endeksli olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor. Teminatlar, başka şirketin teminatlarıyla karşılaştırılmalı. Poliçenin hangi ek teminatları kapsadığını baştan öğrenmeniz gerekir. Bu sizin depremde, selde ve doğal bir afette şok yaşamanızı önleyecektir.''

Ergün, kasko poliçelerinin birleşik poliçe olduğunu, araç dışında da teminatlar içerdiğini, bu teminatların ve her poliçe ile birlikte verilen yardım hizmetleri içeriğinin çok iyi incelenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum