1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kooperatif faizleri iade edecek
Kooperatif faizleri iade edecek

Kooperatif faizleri iade edecek

Mahkeme, Pazar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin üreticiden yüksek faizle para kestiği için geri ödeme yapmasına karar verdi.

A+A-

Pazar SS 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin, üreticilerden yüksek faizle kesinti yaptığı yönünde mahkemeye yapılan başvuru sonuçlandı.

Üretici Ömer Hocaoğlu, Pazar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin, 2008 yılı Mart ayında üyelerine satmış olduğu gübrenin parasını, Haziran ayında çay bedellerinden keserek geri almış olmasına rağmen, 31 Ağustos gününe kadar banka faizlerinin bile üzerinde olan aylık yüzde 2’lik oranla çarparak üyelerini borçlandırdığı, bu şekilde haksız yere üreticiden faiz kesildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

Pazar Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, faiz olarak fazladan tahsil edildiği anlaşılan 56 TL’nin davalı Pazar SS 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden alınarak davacı Ömer Hocaoğlu’na verilmesi karara bağlandı.

Mahkeme ayrıca davacı üretici Ömer Hocaoğlu’nun mahkeme süresince yapmış olduğu toplam 129,60 TL masrafın da kooperatiften tahsiline karar verdi.

Davanın üretici lehine sonuçlanmasıyla, yaklaşık 6 bin üyesi bulunan Pazar SS 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin, fazladan kesinti yaptığı bedelleri nasıl ödeyeceği konusu gündeme geldi.

Üreticiler adına yapılan bir halksızlığı dava ettiğini söyleyen Ömer Hocaoğlu, “Kooperatif hepimizindir. Yönetimdekiler de arkadaşlarımızdır. Ancak ortada bir haksızlık var ve ben mahkemeye başvurmadan önce kooperatif yönetimiyle konuştum. Sorunun konuşarak çözülemeyeceğini görünce de mahkemeye başvurdum. Mahkeme sonuçlandı. Neticede üreticiden fazlalık bir para kesildiği mahkeme kararıyla da tespit edilmiş oldu. Bu karar emsal teşkil etmektedir. Tüm üreticiler konuyu mahkemeye taşıyıp emsal kararla hak sahibi durumuna geçeceklerdir. Kooperatifin bu fazladan kesilen paranın tüm üreticilere nasıl ödeneceği konusunda bir açıklama yapmasını bekliyoruz.” dedi.

İLGİLİ HABERLER:
* ÇAY KOOPERATİFİ'NE FAİZ TEPKİSİ
* KOOPERATİF’TEN FAİZ SAVUNMASI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum