Ersun Yanal'dan taraftara teşekkür

Ligin ilk maçında Ankaraspor'u 2-0 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal futbolu eleştirdi taraftarı göğe çıkardı...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, müsabaka sonrasında yaptığı açıklamada, ilk maçı kazanmalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Rakibe çok az sayıda pozisyon verdik. Rakibimizden üstün bir oyun sergiledik. Trabzonspor'un hedefi hep üst sıralar olmalı. Bu maçtaki hedefimiz de öncelikle buydu. Bugün kazandık ancak oyundan çok memnun olduğumu söyleyemem. Bundaki etkilerden biri de aşırı nem ve sıcaklıktı. Futbolcularımızı olumsuz etkiledi. Ligin başında böyle bir galibiyet aldığımız için çok mutluyuz. Trabzonspor her şartta maç kazanabilecek bir karakterde olacak. İlerleyen haftalarda eksiklerimizi kapatacağız. Taraftarımıza da teşekkür ederiz bugün muhteşemdiler" dedi.

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise düşündüğüne yakın bir oyun olduğunu kaydederek, "Seyirci üzerimizdeki baskıyı arttırdı. İlk yarı çok pas hatası yaptık. Dolayısıyla bu pas hataları maçın rengini değiştirdi. 10 kişi kalınca Trabzonspor daha fazla direnç göstermeye başladı. Uzaktan gelen golle 1-0 yenik düşünce avantaj oluşturmaya çalıştık. Ancak kaybettik. Yine de futbolcularım görevini yaptı. Hakem de iyi bir maç yönetti. Aşırı sıcak ve nem futbolcuları olumsuz etkiledi" diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "2-0 kazandık ama çok iyi bir futbol oynamadık. Yeni bir takımız. İlerleyen haftalarda daha iyi olup zirve yarışında yerimizi almak için gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bordo-mavili takımı galibiyete götüren golü atan Selçuk İnan da, "Bugün çok heyecanlandım. İlk defa böyle bir seyircinin huzuruna çıktım. Kazandığımız için mutluyum. Fizik olarak yeterli olmadığımı düşünüyorum. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağım" derken diğer golün sahibi Gökhan Ünal ise, "Selçuk'un golü çok güzeldi. Güzel oynadık. Kazandığımız için mutluyuz" açıklamasını yaptı.

Ankarasporlu futbolculardan Mehmet Çakır da, "Aşırı nem ve sıcak bizi olumsuz etkiledi. 10 kişi kaldıktan sonra oyun planımız değişti. Trabzonspor maça ağırlığını koyarak kazanmasını bildi. Yine de iyi mücadele ettik" dedi.

Trabzonspor Haberleri