HES Trabzonspor'a yaradı

Rizespor’un da bir dönem gündemine giren ancak sonuç alınamayan HES projesi Trabzonspor’a hayat verdi. Trabzonspor, şimdi 2. HES için devrede...

Bordo-Mavililer'in ilk HES projesinden yıllık 12 milyon TL gelir kazanmasının ardından Haldezen Deresi'ndeki HES regülâtörü için de girişimler hız kazandı.

İlk öneride yıllık 5 milyon TL'lik gelir, yeni planla 12 milyon EURO'ya çıkartılarak, projenin kabul edilmesiyle Trabzonspor'a büyük bir gelir kaynak yaratılacak.

2. HEDEF BÜYÜK
Trabzon, ikinci HES projesi için yeni bir planla gelirini 12 milyon EURO'ya çıkarmayı planlıyor. Uzungöl'deki HES projesini alıp kasasına yıllık 12 milyon TL koymaya hazırlanan Bordo-Mavili yönetim, ikinci HES projesi için yeni bir öneri getiriyor. Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Haldezen Deresi'nde yapılacak olan HES Regülatörü için DSİ'ye başvuran kulüp yönetimi, yeni öneriyle gelirini 12 milyon EURO'ya çıkartarak, projenin kazanılması halinde kulübe dev bir kaynak aktarmayı amaçlıyor.

BÖYLE GELİRLER ŞART
Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, HES projelerinin büyük bir gelir kaynağı olduğunun altını çizerek, “Uzungöl'den sonra Haldezen'deki HES projesini de Trabzonspor'a kazandırmak için çalışıyoruz. Şu anda projeyi kazanırsak yıllık 5 milyon TL'lik bir kaynak daha yaratmış olacağız. Ancak yeni bir plan taslağı ile bu geliri katlamak için çalışıyoruz” dedi. Trabzonspor'un böyle kalıcı gelirlere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu, “Sadece naklen yayın geliri ile kulüpler ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Böyle kalıcı gelirler de kazandırılmalı” diye konuştu.

Trabzonspor Haberleri