Trabzon Lazaroni'yi arar oldu!

Lazaroni'nin yerine getirilen Ziya Doğan, aldığı sonuçlarla gelen gideni aratır detirtti.

Trabzonspor'da Sebastiao Lazaroni'nin yerine göreve getirilen Ziya Doğan, geride kalan haftalardaki performansıyla Brezilyalı çalıştırıcıyı aratıyor.
Turkcell Süper Ligi'nin 4. haftasında oynanan ve Trabzonspor'un 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan Denizlispor karşılaşmasından sonra Brezilyalı Teknik Direktör Sebastiao Lazaroni, Bordo-mavili yönetim tarafından görevden uzaklaştırılmış ve yerine Ziya Doğan getirilmişti. Lazaroni yönetiminde 4 lig ve 2 de UEFA Kupası maçı oynayan Trabzonspor, ligde 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 de yenilgi alarak 4 puan toplamış, UEFA Kupası'nda ise Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apoel'i eleyerek bir üst tura çıkmayı başarmıştı. Ancak bu tablodan başarısızlık sonucunu çıkaran Bordo-mavili yönetim, Brezilyalı teknik adamın işine son vererek yerine daha önce de Trabzonspor'u çalıştıran Ziya Doğan'ı getirmişti.
Trabzonspor, Doğan yönetiminde çıktığı ilk maçında Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etmiş, Konyaspor'la 1-1 berabere kalmış ve ardından da Galatasaray'ı 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı. UEFA Kupası"nda İspanyol temsilcisi Osasuna'ya elenen Bordo-mavililer, ligde de Ankaragücü ile 2-2 berabere kalmış, evinde Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenmişti. Ancak daha sonra Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor'a karşı üst üste 3 mağlubiyet alan Trabzonspor, daha sonra evinde Antalyaspor ile berabere kaldı ve dün de Sivasspor'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
Lazaroni yönetiminde 6 maçtan 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 2 de beraberlikle ayrılarak yüzde 33.3'lük bir başarı oranı yakalayan Trabzonspor, Ziya Doğan yönetiminde çıkılan 10 lig, 2 UEFA Kupası ve 2 de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere toplam 14 resmi karşılaşmadan 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 6 da beraberlikle ayrılarak yüzde 28.5'lik başarı oranı yakalanmış oldu. Lazaroni'nin yüzde 33.3'lük başarı ortalamasına rağmen Doğan'ın yüzde 28.5'lik başarı oranı ise 'gelen gideni aratır' sözünü akıllara getirdi.

Trabzonspor Haberleri