1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 3.5 yaşındaki kıza hamile teşhisi!
3.5 yaşındaki kıza hamile teşhisi!

3.5 yaşındaki kıza hamile teşhisi!

Kusma ve öksürük şikayetiyle Trabzon Çocuk Bakımevi'ne götürülen 3,5 yaşındaki Rizeli çocuğa, verilen faturada hamile teşhisi yazılması şok etti!

A+A-

Dilek ASLAN - Kusma ve öksürük şikayetiyle Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürülen 3,5 yaşındaki bir çocuğa 'abdaminal gebelik' (iç gebelik) teşhisi konulduğu iddia edildi.
Rize'deki bir lisede öğretmenlik yapan Orhan Civelek'in 3,5 yaşındaki kızı Miray İrem, birkaç gün önce kusma ve öksürük şikayetleri nedeniyle Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürüldü.
Burada Dr. M. B. tarafından yapılan muayene sonrasında Miray'a teşhis konularak evine gönderildi. Daha sonra çalıştığı kuruma gelen faturayı okulun muhasebe servisine gönderen İrem'in babası, muhasebenin 'muayene fişinde abdaminal gebelik (iç gebelik) teşhisi yazıyor, 3,5 yaşındaki bir çocuk hamile olamaz. Bu nedenle de bu fatura ödenmez" demesi üzerine, konuyu sormak için gittiği hastanede kızına iç gebelik teşhisi konulduğunu öğrendi.

Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde görevli Dr. M.B. ise hastanın geçtiğimiz hafta sonu hastaneye geldiğini, yaptığı muayene sonrasında da Miray'a 'akut solunum yolu enfeksiyonu' teşhisi koyduğunu iddia etti.
Ailenin resmi sevki pazartesi günü getirdiğini ve resmileştirme işleminin yapıldığını ifade eden M.B., "Resmileştirme yapılırken bilgisayardan yanlışlıkla başka bir hastanın teşhisi yazılmış. Zaten o gün ben görevli değildim. Yanlışlık bundan dolayı gerçekleşti. Çocuğa yanlış teşhis konulması söz konusu değil." dedi.
Öte yandan, muayene fişindeki 'abdaminal gebelik' teşhis yazısının elle yazılmış olması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum