1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 350 TL ÖDEYENE İTİRAZ HAKKI!
350 TL ÖDEYENE İTİRAZ HAKKI!

350 TL ÖDEYENE İTİRAZ HAKKI!

D. Karadeniz bölgesi çevre düzeni planı için bir aylık itiraz süresinin duyurulmaması ve bin sayfalık plan için 350 TL istenilmesi tepkilere neden oldu

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Doğu Karadeniz Bölgesi Çevre Düzeni Planı itiraz süresinin duyurulmaması ve plan dokümanları için 350 TL istenilmesi tepkilere neden oldu.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından projelendirilip DPT tarafından 2010 yılı sonunda onaylanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Doğu Karadeniz Bölgesi Çevre Düzeni Planı 8 Temmuz 2011 tarihinde projeyi kapsayan Artvin, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Ordu ve Gümüşhane illerinde askıya çıkartılarak plana bir aylık itiraz süresi tanındı.

Rize’de Derelerin Kardeşliği Platformu üyeleri hazırlanan planda çevre açısından kaygı duyulan bölümler olduğunu belirterek, planın askı süresinin duyurulmamasından şikayet ettiler. Üyeler ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün plan dokümanları için 350 TL ücret istenilmesine tepki gösterdiler.

Bir grup Derelerin Kardeşliği Platformu üyesi bugün Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek planla ilgili itiraz dilekçelerini sundular.

38254

Plartform gönüllülerinden Gençağa Karafazlı, burada yaptığı açıklamasında planın kendi içerisinde çelişkiler taşıdığını belirterek, “Çevre ile ilgili mahkemelerce karara bağlanmış veya mahkemesi devam eden konularda mahkeme kararlarını da etkisizleştiren by-pas eden kararlar getirilmek istenmektedir” dedi.

Plartform üyesi Kazım Delal ise yaptığı açıklamada, “Bizim çevremizi en iyi biz planlarız. Hiç kimsenin haberi olmadan hazırlanan bir plan var. Bu plan kimseye duyurulmadan askıya çıkartıldı ve bir aylık itiraz süresi tanındı. Bugün itirazın son günü. Plan içerisinde neden olduğunu incelemek için doküman istediğimizde ise bizden 350 TL istendi. Ben HES davaları için bir ineğimi satıp dava açmıştım. İkinci bir ineğim yok ki satıp bu dokümanlara ulaşayım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum