1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 66 yaşındaki üretici, Çaykur önünde eylem yaptı
66 yaşındaki üretici, Çaykur önünde eylem yaptı

66 yaşındaki üretici, Çaykur önünde eylem yaptı

Çayını satamadığı gerekçesiyle Çaykur önünde eylem yapan üretici, görüşmek istediği genel müdürün şehir dışında olduğu söylenince, bakın ne tepki verdi:

A+A-

Çayını satamadığı gerekçesiyle Çaykur önünde eylem yapan üretici, görüşmek istediği genel müdürün şehir dışında olduğu söylenince, "O imdat Bey gelene kadar gece gündüz buradayım" diye tepki gösterdi.

eylem4-001.jpg

Rize’nin Derepazarı ilçesi Tersane Çay Fabrikasına çayını satmak isterken geri çevrildiğini öne süren Arif Kosif adlı çay üreticisi, “Herkesin çayını aldılar bana randevu verildiği halde çayımı satamadım. Sebebi ise evimin kapısına yazdığım ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazısıdır.” dedi.

eylem3-001.jpg  

Bohça bohça yaş çayı arabasıyla getirdiği Çaykur Genel Müdürlüğü Binası önüne döken 66 yaşındaki Arif Kosif, görüşmek istediği ve şehir dışında olduğu söylenince tepkisini daha da yükselterek, “O İmdat bey gelene kadar gece gündüz buradayım ben. Herkesin çayını aldılar benimkini almadılar. Niye biliyor musun evimin cephesine Türk Bayrağı yaptırdım. Ne Mutlu Türküm diye yazdırdım. Ben vatan haini miyim? Araştırın bakalım ben bu vatana herhangi bir ihanette bulundum mu? Oturuyorsunuz şeyinize değil mi? Öyle gitmez. Öyle gitmez. Yeter ya yeter artık.” şeklinde konuştu.

eylem2-001.jpg

Gürcü işçi çalıştırıp 300 TL verdiğini söyleyen Kosif, satamadığı çayların yarısını da dereye döktüğünü söyleyerek, “300 lira para verdim, toplattırdım Gürcülere. Satamadım yarısını da dereye döktüm. Böyle bir şey olur mu ya? Bu nedir ya. Kendi ülkemizde zulüm yaşıyoruz yetti artık ya. Buraya geldi ya. Zulüm yaşıyoruz, zulüm. Gelsin İmdat Bey bana 2 kelime etsin beni ikna etsin. Koltukta oturmakla değil. Geleceksin orda o sabahın köründe yamaçlarda çayı toplarken göreceksin nasıl oluyor diye. Yazık değil mi ya. O oturduğu yerden açıklama yapıyor.” diye konuştu.

eylem1-001.jpg

Amatör kamera tarafından Çaykur önünde gerçekleşen eylem an be an görüntülenirken oysal medyada da büyük yankı yaptı.

İşte o görüntüler:


66 YASINDAKI URETICI CAYKUR ONUNDE EYLEM YAPTI paylaşan: pazar53

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
28 Yorum