1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AK Parti boşluktan faydalandı!
AK Parti boşluktan faydalandı!

AK Parti boşluktan faydalandı!

AK Partinin oylarını artırmasının bir alternatifsizliğin sonucu olduğunu iddia eden Yılmaz, "AKP’nin aldığı sonuç muhalefetin zaafının sonucudur” dedi!

A+A-

Rize'de 96 bin oy alan Ak Parti'nin karşısında 40 bin oyla bağımsız vekil seçilen eski Başbakan Mesut Yılmaz, sonucun beklediği gibi olduğunu söyledi.
AK Partinin oylarını artırmasının bir alternatifsizliğin sonucu olduğunu iddia eden Yılmaz, “Eğer iktidar alternatifi bir parti olsaydı, merkez sağ bir parti olsaydı her halde seçimin sonucu çok farklı tecelli ederdi. AKP’nin aldığı sonuç muhalefetin zaafının sonucudur” şeklinde konuştu.
Yılmaz, "Beni seçen bütün hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Sadece Rize’nin değil Karadeniz’in tarihindeki ilk bağımsız milletvekili oldum. Benimle birlikte beraber milletvekili seçilen arkadaşlarımı kutluyorum. Şimdi benim boynumda bir görev var. O görev bir Rizelinin neye bedel olduğunu bütün dünyaya göstermektir” diye konuştu.
Rize’nin seçim sonuçlarının kendisine göre normal olduğunu ifade eden Yılmaz, “Ben daha öncede söyledim. Rize’de yarış benimle AKP arasında geçecek ve Rize 2–1 olur dedim. Söylediğim çıktı.” şeklinde konuştu. 
Ülkedeki seçim sonuçlarını değerlendiren Yılmaz, “AKP benim beklediğimden fazla CHP ise benim beklediğimden az oy aldı. Onun dışında bence sonucu sürpriz yok” dedi.
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın istifasını değerlendiren Yılmaz,“Bu değerlendirmeyi yapmayı erken görüyorum. Meclis aritmetiğini tam bir görelim. Ondan sonra yaptığım taahhütlerin gereğini yerine getireceğim” dedi. DP’nin başına geçerek Merkez sağı bir araya getirmek gibi bir düşünce içinde olabilir misiniz sorusuna ise Yılmaz, “Bu konuda konuşmak için henüz erken. Ama Merkez sağda bütünleşmeyi sağlamak için elimden gelen çabayı harcayacağım. Bu sözümün arkasındayım. Elimden geleni yapacağım” dedi.
Türk siyasetinin daha gerilimli bir döneme girdiğini ifade eden Yılmaz, “MHP ve DTP’nin meclise girmiş olması her halde Türkiye ‘deki kutuplaşma ve gerilimi daha da artıracaktır. Ancak Demokrasi böyle iniş ve çıkışlarla gelişir. Netice itibariyle Türkiye ‘deki demokratik gelişmeye katkıda bulunacağına inanıyorum. Ülkenin demokratik sürecini geliştireceğine inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum