1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AK Parti'nin yeni Rize il başkanı Avcı oluyor
AK Parti'nin yeni Rize il başkanı Avcı oluyor

AK Parti'nin yeni Rize il başkanı Avcı oluyor

Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla, 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek Ak Parti Rize İl Kongresine Muhammed Avcı’nın tek listesi ile girilecek

A+A-

Rize basınında ilk olarak Pazar53'ün, önceki hafta duyurduğu gibi Rize İl Başkanlığına İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı'nın tek listesi ile girilmesine karar verildi.

(İLGİLİ HABERİN LİNKİ TIKLA)


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı ve mevcut Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ın genel seçimlerde milletvekili aday adaylığını düşündüğü için aday olmayacağı 5. Olağan Rize İl kongresine, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı’nın tek listesi ile girilmesine karar verildi.

Görevinden istifa edecek olan Avcı'dan boşalacak Rize İl Genel Meclis Başkanlığına kimin atanacağı ise Ak Parti Rize İl kongresinden sonra netlik kazanacak.

AVCI, CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

Edinilen bilgilere göre, Avcı ve AK Parti heyeti önceki gün Ankara’da Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’la da yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yapan Avcı ve Ayar, Başbakan Davutoğlu’nun da onayının ardından, başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunduğu AK Parti'ye, Rize İl Başkanı olarak geri dönmesi yönünde mutababık kalındı.;

30 Mart seçimleri öncesinde Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederek, İl Genel Meclis Üyeliğine 1. Sıradan aday olan Muhammed Avcı, seçimlerin kazanılmasının ardından İl Genel Meclis Başkanlığına seçilmişti.

muhammed-avci.20141212232039.jpg

MUHAMMED AVCI KİMDİR?
15 Ocak 1980 yılında Rize merkezde doğdu. İlkokulu Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Rize İmam Hatip Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. 2004 yılında Amasya’da vatani görevini tamamladıktan sonra ticarete atıldı. 2009 yılında 3. olağan kongre ile birlikte AK Parti İl Yönetim Kurulu’na seçildi. Bir dönem Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 4. olağan kongre ile birlikte Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan yardımcılığı görevine getirilen ve Mart 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Başkanlığına aday olmak için bu görevinden istifa eden Avcı, çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev alıyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum