1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Altın öğrenciler Pazar'ın TEOG gururu oldu
Altın öğrenciler Pazar'ın TEOG gururu oldu

Altın öğrenciler Pazar'ın TEOG gururu oldu

Pazar'da 120 sorunun tamamını çözerek Türkiye TEOG 1.leri arasında yer alan Neslihan Üst ve başarılı diğer 4 öğrenci ödüllendirildi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar53 - Rize - Pazar - Haberal Vakfı Yaşar ve Medine Haberal Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Neslihan Üst, Türkiye geneli merkezi sistemle yapılan 1. TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 120 net toplamla tam puan alırken, Pazar Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Ali Eren Görmüş 1 yanlışla 119 net toplam elde etti.

teodsonuc.jpg

Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Emine Nur Arıcı ile TOKİ Ortaokulu öğrencisi Betül Aymelek ve Özel Çözüm Koleji öğrencisi Ömer Can Liman ise 2’şer yanlışla 118 net toplama ulaşarak ilçenin gururu oldular.

teog06.jpg

Başarılı öğrenciler ve aileleri, Pazar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildiler.

teog7.jpg

Kaymakam Selçuk Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ile şube müdürleri, derece yapan öğrencilerin okudukları okulların müdürleri, TEOG’da başarılı öğrenciler ve velilerinin katılımıyla Pazar Öğretmenevi’nde yemekli bir ödül programı gerçekleştirildi.

kaymakamaslan.20150129212511.jpg

Törende konuşan kaymakam Aslan, “Kasım ayı içerisinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları yapıldı. Rize’de sayın valimizin başlattığı RENK Projesi kapsamında eğitimde topyekûn bir girişim içerisindeyiz. Bu projeyle öğrencilerimizin yanısıra onları yarınlara hazırlayan öğretmenlerimizin de niteliğini artırmayı hedef alan bir projenin içerisindeyiz. Aramızda 120 sorunun tamamını doğru cevaplayan Neslihan Üst kızımız, tek bir yanlışla 119 soru cevaplayan Ali Eren Görmüş kardeşimiz ve 2 hatayla 118 net çıkaran üç evladımız Emine Nur Arıcı, Betül Aymelek ve Ömer Can Liman burada. Başarılı öğrencilerimizin ödüllendirilmesi diğer öğrencilerimizin de motivasyonuna katkı sağlayacaktır. Sembolik de olsa bu şekilde bir araya gelmek istedik. Yavrularımızı ve bunlara emek veren ailelerini, onları yetiştiren öğretmenlerini tebrik etmek istedik. Tabii ki başarı tesadüf değildir. Eğitimde başarı, pek çok verinin bir araya gelmesiyle elde edilecek bir durumdur. Pazar’da geçen sene TEOG’da 54 olan ortalamamızı bu sene 61’e çıkarak başarımızı iyice yükselttik.” dedi

teog01.jpg

Konuşmaların ardından Kaymakam Selçuk Aslan, başarılı öğrencilere hediyelerini takdim etti. 

galeri.gif

teog02.jpg

teog03.jpg

galeri.gif

teog04.jpg

teog05.jpg

galeri.gif
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum