1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşen SGK'nın açılışını Bakan Çelik yaptı
Ardeşen SGK'nın açılışını Bakan Çelik yaptı

Ardeşen SGK'nın açılışını Bakan Çelik yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Rize’nin Ardeşen ilçesinde tamamlanan SGK Hizmet Binası’nın açılış törenine katıldı.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, törende konuşmasından önce halk oyunları ekibinin gösterisini izledi.

ard2.20150131193213.jpg

Çelik yaptığı konuşmada geçmişte sosyal güvenlik kurumlarının oy devşirmek için kullanıldığını belirterek, “Geçmişte siyasetçiler oy devşirebilmek için en kolay alanlar olarak Sosyal Güvenlik Merkezlerini buldular. Hatırlarsanız 91 yılında insanımızın 38 yaşında emekli olma imkanı bulduğu günler yaşandı. O şartlarda emekli olan insanlarımız sevindiler. Dediler ki ‘ne güzel ya delikanlı yaşında emekli olduk’ bu kendileri için güzel bir tabloydu. Ama çocukları ne olacaktı, torunlar ne olacaktı, ülke ne olacaktı, geleceğimiz ne olacaktı. Bunu düşünmediler. ‘Ben emekli oldum ya 38 yaşında gerisi önemli değil.’ Bölge bir yaklaşım olabilir mi? Tabii ki olamaz. Sürdürülemez. Nitekim sürdürülemedi. 91 yılına kadar hiç açığı olmayan bu kurumların 91 yılından sonra katlanarak çığa dönüşen çok büyük açıkları meydana geldi” dedi.

bakan.20150131193228.jpg

SAĞLIK HARCAMALARINA 60 MİLYAR TL
Çelik konuşmasında SGK olarak bu yıl sağlık harcamaları için 60 Milyar TL’lik bütçe ayrıldığını ifade edip, “SGK bu yıl sizlerin sağlığı ve güvenliği için 60 katrilyon lira harcayacak. Yani 60 milyar lira harcayacak. Sosyal devlet böyle bir şey iste. Vatandaşın ayağına giden. Vatandaşa tepeden bakmayan vatandaşa hizmet eden bir devlet anlayışı. Bunu yaygınlaştırıyoruz. Yerleştiriyoruz" diye konuştu.

ard13.jpg

"VATAN SEVGİSİ HİÇ BİR ŞEY İLE ÖLÇÜLMEZ"
Çelik, konuşmasında Karadeniz insanının her türlü zorluğa rağmen vatanını, milletini ve bayrağını en üst seviyede tutmasına dikkat çekip, “12 yaşına kadar bu dağların arkasında büyümüş ve yaşamış bir kişi olarak biliyorum ki bu bölge insanı; yokluk, sıkıntı ve tüm olumsuzluklara rağmen ay yıldızlı bayraktan yana koyduğu tavır Türkiye’nin her yanında alkışlanıyor. Vatanın birliği için koyduğu tavır ülkenin her yerinde alkışlanıyor. Olayların maddi boyutları ile vatan millet sevgisinin bir araya getirilmesinin yanlış olduğu hepimiz tarafından kabul ediliyor. Ben imkanlar varsa devletimi ve bayrağımı seviyorum diye bir şey yok. Vatan, millet, memleket ve bayrak sevgisi bir şeyler ile ölçülemez. Bin bir sıkıntıya rağmen bu bölgede baş tacı edilmiş değerlendi bunlar” şeklinde konuştu.

ardsgk01.jpg

Çelik konuşmasının ardından Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, İŞ-KUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran ile birlikte açılış kurdelesini kesti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum